BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.428,04
HABER /  DÜNYA

İsveçli seri katil anne kurbanı çıktı

Norveç'te 77 kişiyi öldüren ve 21 yıl hapis cezası alan Anders Behring Breivik hakkındaki şoke eden gerçek.

Abone ol

Norveç'te 77 kişiyi öldüren ve 21 yıl hapis cezası alan Anders Behring Breivik'e, çocukluğunda annesinin cinsel bir obje haline getirdiği ve onu öldürmek istediği öne sürüldü.

Çocuk psikoloğuna dayandırılan ve Aage Borchgrevink’in ‘Bir Norveçli trajedi’ kitabında, Breivik’in 4 yaşındayken tokatlara ve cinselleştirilmeye maruz kaldıktan sonra annesinin oğlunun gelecekte şiddet uygulayacağından korktuğu belirtildi.

Borchgrevink, “O (Breivik) küçük bir çocuk olmasına rağmen o (annesi), oğlunu yetişkin öfkeli kişi olarak gördü. O, oğlunun saldırmasından korkuyordu” ifadesini kullandı. Psikoloğa göre, anne Behring emzirdiği zaman oğlunun ‘agresif, hiperaktif ve yapışkan’ olduğunu hissediyordu.

Bayan Behring’in, katile sık sık onu öldürmek istediğini söylediği belirtildi. Norveç Çocuk ve Gençlik Psikayatri Merkezi’nden (SSBU) psikologlar anne ve oğlunun geceleri yakın temasla birlikte uyuduklarını kaydetti.

Ayrıca ailenin komşularının da annenin uygunsuz cinsel davranışlarından endişelendiği aktarıldı.

Yazar, “Polis soruşturması sırasında, komşular annenin cinsel dilinden şok olduklarını söyledi” ifadesini kullandı. Anne, 1983 ve 1984’te ailede yaşananlarla ilgili psikologların araştırma yapmasına izin vermemişti.

Baba Hens Breivik’in velayet davasını kaybettikten sonra sosyal hizmet çalışanları oğul Breivik’in daha fazla zarar görmemesi için anneden uzaklaştırılmasını önermiş, ancak bu önemsenmemiş.