BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

Patronlar klübünde Abdullah Gül şaşkınlığı!

Abdullah Gül ile TÜSİAD arasındaki denkelmi köşesinde yorumlayan Ruşen Çakır, Gül'ün

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konseyi toplantısının onur konuğu olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün toplantıda yaptığı konuşmayı yorumlayan Ruşen Çakır çarpıcı bir analize imza attı.

TÜSİAD'TA ABDULLAH GÜL İÇİN HAYAL KIRIKLIĞI!

Vatan sindeki köşesinde Gül'ün TÜSİAD ile kurduğu ilişkinin perde arkasını sorgulayan Ruşen Çakır Gül'ün yaptığı konuşmanın iş adamlarında hayal kırıklığı yarattığını yazdı. Gül'ün "Merak etmeyin, olumsuzlukların hepsi geçicidir. Siyasi gerilimler bizde hep olmuştur. Moralinizi bozmayın. İşinize, gücünüze bakın." diye özetlenebilecek bir konuşma yaptığını yazan Ruşen Çakır, TÜSİAD'ın bu konuşmayla şaşkınlık yaşadığını ve bunu bir tür veda konuşması olarak gördüğünü vurguladı.

İşte Çakır'ın yazısındaki ilgili bölüm:

GÜL VEDA KONUŞMASI MI YAPTI?

Peki sahiden bir veda konuşması mı yaptı Gül? Sanmıyorum. Kendisi belki de sahiden siyasete veda etmeyi düşünüyordur ama hem bunu ilan etmesi için vakit çok erken, hem de TÜSİAD toplantısı kesinlikle bunun yeri değil. Aynı şekilde Gül'ün Erdoğan ile olan farklılıklarını dile getirmek için en son düşüneceği yerlerden biri de herhalde bu toplantı olurdu. Hele, dün TÜSİAD'cıların huzurunda Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Başbakan'a alenen meydan okuyacağını düşünmenin hiçbir şekilde gerçekle bağlantısı olmadığı ortada.

SIRTINI TÜSİAD'A DEĞİL MUHAFAZAKARLA DAYAMALI

Gül TÜSİAD'a Erdoğan'dan katkat fazla ilgi gösteriyor, önem atfediyor olabilir ama eninde sonunda AKP'nin önde gelen kurucularından, ilk hükümetin başı ve bu parti milletvekillerinin oylarıyla Çankaya'ya çıkmış muhafazakâr bir siyasetçiden söz ediyoruz. İçinden çıktığı camia TÜSİAD karşıtı propagandalarla iyice haşır neşirken Gül'ün dünkü toplantıya icabet etmesi bile kendi siyasi geleceği için epey riskliydi. Çünkü eğer siyasi yaşamını sürdürmek istiyorsa sırtını dayaması gereken esas yerin TÜSİAD gibi kurumlar değil de o muhafazakâr camia olduğunu herhalde Gül çok iyi biliyordur.