BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.480,29
HABER /  GÜNCEL

Kadir Topbaş’tan yeni metro müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstinye’ye metro müjdesini verdi.

Abone ol

AK Parti Beşiktaş Belediyesi Başkan Adayı Zeynel Abidin Okul'un kahvaltısına katılan İBB başkanı Kadir Topbaş'dan Beşiktaş'a metro müjdesi‏.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptığı konuşmada İstanbul’da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, “İstanbul tesadüflere teslim edilemez, maceralara sürüklenemez. Burada yapılan her çalışma dünyaya örnek olmakta ve dünya insanına da huzur ve barış sağlamakta. Bütün dünyaya örnek teşkil edecek birlik ve beraberliğimiz var” dedi.

“TRAFİĞİ BEN ÇÖZERİM SÖZÜ HAYAL KONUŞMALAR”

Dünyada belediyelerin en büyük probleminin ulaşım olduğunu belirten Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’un ulaşımda son teknolojilerden faydalandığını belirtti. Başkan Topbaş, şunları söyledi;

“Şuanda bizim İstanbul’a yaptığımız metrolar 70 saniye aralığına kadar inebiliyor. Bizim metrolarımız dünyada en ileriyi teknolojiyi kullanan en modern, son yapıldığı için başarılı bir yola erişmiş. Bütün dünyada ulaşım konusu ciddi bir problem. ’Efendim ben çözerim’ Bu kadar hayal konuşmalar hiçbir çözüm vermez. 14 farklı departmanda İstanbul’u inceledik. Ulaşımla ilgili networkümüz var. Hangi sistemleri kurarsak ulaşım değil, erişim noktasında çözüm getirebiliriz. Biz bunu çözüyoruz.”

Belediye bütçesinden en fazla ulaşıma yatırım yapıldığını ifade eden Başkan Kadir Topbaş, “10 yıllık görev süresi içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 60 milyar yatırım yaptık. Bu yıl ki yatırım bütçemiz 8,5 milyar ve bu yatırımların 32 milyarı ulaşımla ilgili” dedi.

"DÜNYADA EN İYİ BİLİNEN BELEDİYEYİZ" 

Başkan Topbaş, “Dünyada birçok belediye İstanbul’daki ulaşım çalışmaları başta olmak üzere bazı çalışmalarımızı model olarak almaktadır. Bilişim teknolojisini dünyada en iyi kullanan belediyeyiz” diye konuştu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NU ELEŞTİRDİ

Muhalefetin seçim kampanyalarında boş vaatlerde bulunduğunu dile getiren Topbaş, “Şu kadar yıldan beri ne yaptınız? 3 tane bakım yaparak, 2 tane sanatsal aktiviteyle belediyecilik olmaz. Bu kadar basit değildir. Bu zamana kadar şunu gördük. Türkiye’de korkuya dayalı siyaset yaptılar. 2004’te seçime girmişiz. O dönem belediye başkan adayı diyor ki İstanbul’da 200 bin kişiye iş imkanı sağlayacağım diyor. Belediyede 55 bin kişi çalışıyor. Nasıl sağlayacaksın diye soran yok. 60 katrilyon yatırım yapmışız. 100 bin kişiye istihdam bulabiliyoruz” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sayın Kılıçdaroğlu aday olduğunda ’İstanbul’da 200 metre karenin altında işgalli olan arsaları vereceğim’ dedi. Şimdi 2B leri söylüyorlar bedava vereceğim diye. Şunu sormadınız. Bu işgalli olan yerlerin bir kısmı belediyenin olabilir, bir kısmı özel vakıfların olabilir. Sen nasıl ’200 metrenin altındakilerin tapularını vereceğim’ diyebiliyorsun? Bana ait olan yerin tapusunu sen nasıl başkasına veriyorsun diye sormuyorsun ama seçimdir söyleniyor. Versin bakalım İzmir’de Eskişehir’de verebiliyorsa. Bunlar gayet ucuz bir siyaset. Acziyete dayalı bir siyaset yapıyorlar. Bu ülkeyi bizden daha fazla sevdiğini söylüyorlar. Ben bir şehit torunu olarak konuşuyorum. Bu topraklar hepimizin. Efendim biz cumhuriyetin bekçisiyiz. Allah Allah. Ailenden kaç kişi bu mücadelenin içinde vardı, söyle bakayım? Kuru lafla peynir gemisi yürümez.”

TOPBAŞ’TAN İSTİNYE’YE METRO MÜJDESİ

Aşiyan’a finiküler sistemi kuracaklarını ifade eden Topbaş, “Yani Hisar üstünden sahile inme imkanı sağlayacağız” ifadelerini kullandı. İstinye halkına metro müjdesi veren Başkan Topbaş, “Teknik Üniversite istasyonundan İstinye koyuna bir metro projesi hazırlıyoruz. Hatta o metro diğer taraftan da Köyiçi’ne gidecek. Böylece denize inmiş olacak. Şuanda çalışmaları başlattık” dedi.

Beşiktaş’ta yapacakları projeleri anlatan Topbaş, “Beşiktaş Meydanı ile ilgili projemiz tamamlandı. O viyadüğü kaldıracağız. Çarşıyı denizle buluşturuyoruz” diye konuştu.

“BU KADAR UCUZ SİYASET OLMAZ”

İstanbul’a Türkiye’nin en büyük hayvan barınağını yapacaklarını belirten Topbaş, “Türkiye’nin hatta dünyanın en sayılı büyük hayvan barınağını yapıyoruz. İlçe belediyelerden bu işi alıyoruz. Hayvanlar oraya alınacak. Kısırlaştırma, tedavi süreleri tamamlanıp ortamına bırakılacak. Bunu biz yapacağız. Binlerce hayvanı alacak çapta bir orman içinde yer aldık. İnşaatı tamamlanmak üzere” dedi.

“Bu kadar ucuz siyaset olmaz” diyen Kadir Topbaş, muhalefeti eleştirerek, “Bu siyaseti yapanların bölgelerinde aldıkları oy oranına baktığım zaman diyorum ki akademik çalışmalar yapmak lazım. Hiçbir şey yapmadan nasıl başarılı olabiliyor. Formülü nedir” şeklinde konuştu.

Toplantının ardından Beşiktaş Çarşı grubu Başkan Topbaş’a, Beşiktaş forması hediye etti.