BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,77
ALTIN 2.490,77
HABER /  GÜNCEL

İstinat duvarı çökünce 13 araç ezildi!

Ören Beldesi’nde Toplu Konut İdaresi’nce yapılan 560 konutluk sitenin istinat duvarı yağmurun ardından yıkıldı.

Abone ol

Mersin'in Anamur İlçesi’ne bağlı Ören Beldesi’nde Toplu Konut İdaresi’nce (TOKİ) yapılan 560 konutluk sitenin istinat duvarı yağmurun ardından yıkıldı. Yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki 35 metre uzunluğundaki istinat duvarı, park halindeki taşıtların üzerine devrildi. Olayda 13 taşıt hurdaya döndü.

Saat 02.30 sıralarında meydana geldi. Şiddetli yağmur ardından 12 katlı apartmanların bulunduğu sitenin yol sınırında teraslama için inşa edilen istinat duvarından çatırdama sesleri geldi. Kısa süre sonra da 4 metre yüksekliğindeki duvarın 35 metrelik bölümü gürültüyle yıkıldı. Site sakinlerinin park halinde duran araçları, devrilen duvarın altında kaldı. Apartmanlarda oturanlar, kendilerini sokağa attı. Yıkılan duvarın altında kalan 13 taşıt hurdaya döndü. 

Yapılan ihbar üzerine gelen jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri, duvarın altında kalan taşıtlarda kimse olup- olmadığını araştırdı. Araçların görünün kısımları ve çevresini inceleyen jandarmalar, site sakinleriyle de görüşmeler yaptı. İlk belirlemelere göre duvarın altındaki taşıtlarda kimsenin bulunmadığı saptandı.

İSTİNAT DUVARI ÇOKTÜ 13 ARAÇ EZİLDİ - FOTOGALERİ

İstinat duvarının kalan kısmından çatırtı seslerinin gelmeye devam etmesi üzerine arka kısımdaki iki apartmanda yaşayan vatandaşlar uyarıldı. Ancak bina sakinleri evlerini terk etmedi. 

Jandarmanın geniş önlem aldığı bölgede itfaiye ve sağlık ekiplerinin olası çökme ve heyelana karşı hazır bekletildiği, teknik inceleme yapılacağı bildirildi.

BAŞKAN TÜRE: ENDİŞE DUYUYORUZ

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Ören Beldesi’ndeki TOKİ konutlarında istinat duvarının yıkıldığı bölgede incelemeler yapıp, çevre sakinleri ile görüştü. Başkan Mehmet Türe, 4 metre yüksekliğindeki, yaklaşık 35 metrelik duvarın yıkılması sırasında tonlarca molozun altında kalan ve hurda yığınına dönen 13 taşıtta kimsenin bulunmamasının teselli verici olduğunu söyledi.

Olayla ilgili TOKİ Genel Müdürlüğünü ve Başbakanlık yetkililerini bilgilendirdiklerini ancak istinat duvarının arkasındaki 11’er katlı iki apartmanın sağlamlığı konusunda büyük endişe duyduklarını vurgulayan Başkan Türe, ilgilerin incelemeler yaptığını, hazırlanacak rapora göre hareket edeceklerini belirtti. 

 Duvarın yıkıldığı apartmanlarda oturan vatandaşlar ise yıllardır TOKİ yetkililerinden hiç kimsenin site sorunlarıyla ilgilenmediğini öne sürdü. Binadaki tahliye borularının dahi söküldüğünü iddia eden kaydeden TOKİ sakinleri, "Bizden her ay 60 lira aidat alınıyor. Ancak bunun karşılığında hiçbir iyileştirme yapılmıyor. Sadece günü birlik işler yapılıyor. TOKİ binalarındaki blok çatlaklar ve temellerdeki çökmeler bizi tedirgin ediyor. Bir an önce bu aksaklıkların giderilmesini istiyoruz” dedi.

Site Yöneticisi Ramazan Alaboyun ise bloklarda bir hareketliliğin yaşanmadığını ancak  mühendislerinin vereceği raporun ardından kesin bir şekilde konuşabileceklerini söyledi.