BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.431,44
HABER /  POLİTİKA

İstiklal Marşı'nı yanlış okudu ve...

Hak ve Hakikat Partisi Genel Başkanı Güneş, İstiklal Marşı'nı yanlış okudu, MHP'nin oylarına talip oldu...

Abone ol

Hak ve Hakikat Partisi Genel Başkanı Dursun Güneş, partisinin Erzurum İl Olağan Kongresi'nde İstiklal Marşı'nın sözlerini yanlış okudu. MHP'nin ilke ve ülküsünü kaybettiğini iddia eden Güneş, ülkücü camianın oylarına talip olduğunu ilan etti.

Hak ve Hakikat Partisi Genel Başkanı Dursun Güneş, olay yaratan açıklamalarının ardından bu sefer de İstiklal Marşı'nın sözlerini yanlış okumasıyla dikkatleri üzerine çekti. Erzurum'da bir düğün salonunda partisinin birinci olağan kongresine katılan Güneş, yine bildik o üslubuyla konuştu. İktidar olmaları halinde önce Kerkük'e uzanacaklarını, ardından da Bağdat'ı alarak Osmanlı İmparatorluğu'nu kuracaklarını söyledi. Hızını alamayan Güneş, referandumda 'hayır' diyerek ilkesinden ve ülküsünden ayrıldığını iddia ettiği MHP'nin bittiğini ve bu boşluğu ülkücülerin oyları ile kendilerinin dolduracağını öne sürdü.

Dursun Güneş, konuşmasında İstiklal Marşı'nın beşinci kıtasını ise yanlış ve kendisine göre yorumlayarak, "Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın/Siper et göğsünü dursun bu hayasızca akın/Doğacaktır sana Hakk'ın vaddettiği günler yakın/Belki bugün belki yarından da yakın." dedi. İstiklal Marşı'nın beşinci dizesinin doğrusu ise şöyle: Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın/Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın/Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın/Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.