BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
GÜNCEL

İstiklal Marşı'nı eleştiren Kadir Mısıroğlu'na Erdoğan'dan tepki!

AK Parti’nin son MYK toplantısında, Kadir Mısıroğlu'nun İstiklal Marşı'yla ilgili akılalmaz sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tepki geldi. Erdoğan, İstiklal Marşı'nın 'Korkma' ifadesiyle başlamasını eleştiren Mısıroğlu'na 'Korkma Allah bizimle beraberdir' ayetinin altını çizerek yanıt verdi.

Mustafa Kemal Atatürk ve laiklik karşıtı sözleriyle bilinen gazeteci-yazar-TV yorumcusu Kadir Mısıroğlu'nu hastanede ziyaret etmiş olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bu kez farklı bir tavır geldi. Kadir Mısıroğlu, daha önceki konuşmasında Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'na "Korkma" ifadesiyle başlamasını eleştirmesiyle ilgili sözlerine Erdoğan tepki gösterdi.

MISIROĞLU NE DEMİŞTİ ? Mısıroğlu. "Bir Allah'ın ferdi bu marş neden korkma diye başlar, ne var ortalıkta korkacak? Durup dururken bir adama korkma, korkma, korkma bu devlet yıkılmaz... Bunu diyen herkes bu yıkılmadan korkuyor demektir" demişti.

ERDOĞAN: KORKMA ALLAH BİZİMLE BERABERDİR: Mısıroğlu'nun bu sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan tepki geldi. Erdoğan isim vermeden Mısıroğlu'nu eleştirdi, "Peygamber efendimizin Hicret sırasında kaldığı mağarada biliyorsunuz Hz. Ebubekir'i teskin etmek için ve yüce kitabımızda da zikredilen 'Korkma Allah bizimle beraberdir' ayeti var ya, işte bu lafzın 'Korkma' kısmının İstiklal Marşımızın başına yerleştirilmiş olmasının sebebi de budur. Yani birileri burada farklı yerlere çekip, beşer planındaki korkmak korkmamak gibi olmasın" dedi.

Sitene Ekle