BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İstiklal Marşı için özel logo

Türkiye Yazarlar Birliği, İstiklal Marşı'nın kabulünün 90. yıl dönümü dolayısıyla özel logolar tasarlattı.

Abone ol

Türkiye Yazarlar Birliği, İstiklal Marşı'nın kabulünün 90. yıl dönümü dolayısıyla özel logolar tasarlattı.

Türkiye Yazarlar Birliği Mehmet Akif Ersoy Araştırmaları Merkezi Başkanı Mehmet Doğan, birlik merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İstiklal Marşı'nın 12 Mart 1921 tarihinde kabul edildiğini hatırlatarak, 90. yıl dönümünün çeşitli etkinliklerle kutlanacağını ve bu sebeple özel logolar hazırladıklarını bildirdi.

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'un, 27 Aralıkta, ölümünün 75. yıl dönümü dolayısıyla anıldığını hatırlatan anımsatan Doğan, hem İstiklal Marşı'nın kabulü hem de Ersoy'un vefat yıl dönümleri dolayısıyla panel, sempozyum ve buna benzer etkinlikler yapılacağını vurguladı.

Hazırladıkları logoları internet sitelerine (www.tyb.org.tr) koyacaklarını ve destek vermek isteyen sivil toplum kuruluşlarından seçim yapmalarını isteyeceklerini anlatan Doğan, 10-15 gün içerisinde seçilecek bir logoyu, seçip tüm etkinliklerde kullanacaklarını söyledi.

Doğan, daha önce aralık ayında yapılan Mehmet Akif Ersoy Bilgi Şenliği'ni, bu yıl martta gerçekleştirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.