BIST 9.516
DOLAR 32,47
EURO 34,54
ALTIN 2.474,33
HABER /  GÜNCEL

İstihbarat Albay 2009'da ağzından kaçırmış

ESKİ Askeri Savcı emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, TSK'da Fethullah Gülen yapılanması hakkında 1 yıl önce çarpıcı bir açıklama yapmıştı.

Abone ol

TSK içindeki Fethullahçı örgütlenmenin boyutları üç-beş subayla açıklanamayacak kadar büyük.

40 yıldır devletin bütün kadrolarına sızan paralel yapı, meğer TSK'yı örümcek ağı gibi sarmış.

Haliç Üniversitesi öğretim üyesi ve aynı zamanda Ergenekon davasından yargılanan Dr. Erol Mütercimler, TSK içindeki bu yapılanmaya ilişkin Habertürk'te dün akşam şunları söyledi:

1980'DE KULELİ ASKERİ LİSESİNDE FETÖ SORUŞTURMASI

"Ordu içinde 5 binin üzerinde subay var. Astsubay sayısını bilmiyoruz. Yapılanma 1971 sonrası başladı. 1980'de kendi bildiğim meseleyi söyleyim. Ben o yıl üsteğmen oldum. Beylerbeyi Astsubay hazırlama okulundaydım. Kuleli de yanımızda Yaşar Büyükanıt albay okulun komutanı. İlk defa 1980'de Büyükanıt lisedeki FETÖ'cü öğrencilerle ilgili soruşturma başlattı. Basit bir hesap yapınız. Her yıl 50 öğrenci alınsa ne yapar? Sene 1980 2016 ne yapar? 50 öğrenci 5 öğrenciyi etkilemiş olsa ne yapar varın siz hesaplayın. Bunu yalnız Kuleli için söylüyorum. Deniz Kuvvetleri daha facia. Deniz Kuvvetleri'nde yapılanma 2008 öncesine gelmesi için 2038'in gelmesi gerekiyor."

Tartışmalar sürerken bir önemli ayrıntıyı da geçtiğimiz yıl Ahmet Hakan'a röportaj veren ESKİ Askeri Savcı emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, açıklamıştı.

Ahmet Hakan, bugünkü yazısında Üçok'un o sözlerinin yer aldığı gazete küpürünü manşetine taşıdı:

‘FETHULLAH GÜLEN’İN EMRİYLE F-16’LARIMIZ KALKACAK’

 ESKİ Askeri Savcı emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, Hürriyet’te geçen nisan ayında yayınlanan röportajda “Ordudaki Fethullahçılar” konusunu anlatmıştı.

O röportajda Ahmet Zeki Üçok...

Adı bizde saklı olan bir istihbarat albayın, 2009 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın bahçesinde şöyle dediğini söylemişti:

“Biz artık çok kuvvetlendik, şu anda Fethullah Gülen’in emriyle kalkacak F-16’larımız, F-4’lerimiz var.”

Hakikaten de bayağı güçlenmiş adamlar.

Ahmet Zeki Üçok, Nisan ayında Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a verdiği röportajda bugün gözaltına alınan darbecileri ifşa etmişti.