BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.427,56
HABER /  GÜNCEL

İstifası istenen Vali büyük konuşmuş!

İstifası istenen Van Valisi Münir Karaloğlu 17 Ağustos depremi sonrası zehir zembelek yorum yapmış...

Abone ol

Türkiye'nin son dönemde adını en çok duyduğu yerel yöneticilerin başında Van Valisi Münir Karaloğlu geliyor.

Önce 7.2'lik deprem şoku ve kentte yaşanan yardım skandalları ardından ise Cumhurbaşkanı Gül'ün kenti ziyareti öncesi çatlakları sıvatmasıyla gündemin başköşesine oturan Karaloğlu'nu 5.6'lık son şok istifa eleştirilerin hedefine taşıdı.

Üstelik eleştiriler de bununla sınırlı kalacağa benzemiyor. Çünkü Vali Karaloğlu'nun özgeçmişindeki bazı ayrıntılar bu tartışmanın daha uzun süre devam edeceğinin sinyalini veriyor.

Radikal gazetesi yazarı Pınar Öğünç'ün bugünkü köşesine taşıdığı bilgilere göre Karaloğlu, Rize'li.

Akıllara kuşkusuz Başbakan Erdoğan'la hemşeriliği geliyor. Akrabalık olup olmadığına ilişkin soruları ise Karaloğlu geçmişte şu cümleyle açıklamış:

"Hayır, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la herhangi bir akrabalığım yok. Sadece kendisiyle bir yıl yakın planda çalışmışlığım var. Bir de Karadenizli olmamız var."

Buraya kadar herşey normal görünüyor.

Peki Karaloğlu, Van Valisi olmadan önce ne yapıyordu? Çeşitli illerde kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevini yürüten Karaloğlu, 17 Ağustos depremi sıralarında ise 'köşe yazarlığı' yapıyordu.

O yıllarda yaşananları da yazılarında güzelce eleştirmiş. Yıllar sonra ise eleştirdiği o tablo tam da onun başına geldi. Bir de açılışını yaptığı ve oturma iznini kendisinin verdiği Bayram Otel onlarca kişiye mezar oldu.

Karaloğlu'nun özgeçmişinde ise bu satırlar kaldı...

"Depremin bir doğa olayı olduğunu ve yaşadığımız bu cennet bölgenin, dünyadaki en tehlikeli deprem kuşaklarından birinin üzerinde olduğu gerçeğini hepimiz biliyoruz. Pekiyi, 17 Ağustos öncesi bu bilinmiyor muydu? Bilim adamları, her fırsatta uyarmışlar, bölgede bir büyük depremin beklendiğini söylemişlerdi. Ancak önceki dönemde, bu uyarılar hiç dikkate alınmadı. Şehrin her yerinde imar planları hiçe sayıldı. Deprem bölgesi gerçeği hiç umursanmadı. Çok katlı, kaçak yapılara göz yumuldu.

Doğanın gücüne karşı koymak, büyük depremi önlemek elbette mümkün değildi. Ama hazırlıklı olunabilirdi. Can kayıpları, yıkımlar çok daha alt seviyelere indirilebilirdi. Bunlar yapılmadı."

NORMALE DÖNSÜN

'Önceki dönem' diye konuşmak kolaydı. 7,2'lik Van depreminden sonra "Vatandaşların artık normal hayata dönmesini istiyoruz" diyen kendisi olmuştu.

ENKAZ MI MİTİNG Mİ?

Karaloğlu, yeri geldikçe hep "Van'ın geleceği güzel olacak. Yeter ki birlik, beraberlik, huzurumuz olsun" minvalinde konuşmuş. Göreve gelir gelmez Valilik bahçesini halka açtırıp çay ikram ettirmiş. Fakat geldiğimiz yere bakalım. O bahçeden, Van sokaklarından "Vali istifa" sesleri yükseliyor şimdi.