BIST 9.801
DOLAR 32,49
EURO 34,94
ALTIN 2.430,58
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İstifa edecek bakanlar pozu mu? Herkesin konuştuğu fotoğraf

İsimleri yolsuzluk operasyonuna karışan 4 bakanın verdiği poz, 'istifa pozu mu?' diye yorumlandı. İşte olay yaratan o kare;

Abone ol

İNTERNET HABER (DETAY HABER) - Türkiye'nin beklediği istifalar bugün arka arkaya ajanslara düşmeye başlayınca bir fotoğraf günün olayı oldu.

Zafer Çağlayan ile Muammer Güler'in istifalarını vermelerinin ardından kulislerde 2 bakanın daha istifa edeceği konuşulmaya başlandı. İddialara göre Egemen Bağış ile Erdoğan Bayraktar da gidecek.

İstifalarla birlikte yeni istifa beklentileri ortaya çıkınca gündeme dün gece çekilen bir fotoğraf bomba gibi düştü. Herkesin konuştuğu ve paylaştığı fotoğrafta 4 bakan yer alıyor.

4'ÜMÜZDE GİDİYORUZ POZU MU?

Fotoğrafın çekildiği yer Esenboğa Havaalanı. Başbakan Erdoğan'ın Pakistan dönüşünde kayda alındı. Erdoğan Cemaate savaş ilan ederken yanında yolsuzluk iddialarına konu olan 4 bakanı vardı.

O 4 Bakan'da kamuoyunu çalkalayan bu pozu verdi. Egemen Bağış'ın poz verirken Rabia işareti yapması da ayrı bir espri konusu oldu. Bağış Mısır göndermesi yapsa da Rabia işaretinin 4 rakamı ile yapılıyor olması ilginç bir detay oluşturdu.

4-bakan-istifa-etti-egemen-bağiş,-muammer-güler,-erdoğan-bayraktar,-zafer-çağlayan.jpg

HEPSİ HAKKINDA İDDİALAR VAR :

EGEMEN BAĞIŞ : Bakan Bağış'ın Reza Zarrab'dan 1.5 milyon dolar rüşvet aldığı iddiası var. Bağış'ın görüntüleri de olduğu söyleniyor.

MUAMMER GÜLER : İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, yolsuzluk operasyonundan gözaltına alındı ve tutuklandı. Bakan'ın oğlunun evinde 1.5 milyon dolar bulundu. Bakan Güler bu paranın villa satışından geldiği öne sürdü. Evde bulunan 4 kasanın izahını ise "oğlum pinti" diyerek verdi. Bakan Güler bugün istifasını verdi.

ERDOĞAN BAYRAKTAR : Oğlu yolsuzluk operasyonundan gözaltına alındı. TOKİ'de rüşvet iddiaları olduğu söylendi. Oğlu serbest bırakıldı ancak iddialar bakanın ismine gölge düşürdü.

ZAFER ÇAĞLAYAN : Oğlu Kaan Çağlayan'ın yolsuzluk operasyonundan tutuklanması bir yana 750 bin liralık saat hediyesi ile gündeme bomba gibi düştü. Saati operasyonda tutuklanan Reza Zarrab'ın hediye ettiği ortaya çıktı. Bakan Çağlayan bugün istifasını veren ilk isim oldu.

egemen-bağiş,-muammer-güler,-erdoğan-bayraktar,-zafer-çağlayan.jpg

VEDA EDER GİBİ : Sosyal medyada büyük yankı yaratan fotoğraflardan biri de bu oldu. Bakanların yüzlerindeki ifade 'veda' gibi algılandı.