BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.425,40
HABER /  GÜNCEL

"İstenildiği sürece asker orada olacak!"

Erdoğan, Afgan mevkidaşı Ahmedzai'yle düzenlediği ortak basın toplantısında iki ülke arasında üç önemli anlaşmanın imzalandığını açıkladı. Erdoğan, Türk askerinin Afganistan istediği sürece o ülkede kalacağını söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan Cumhurbaşkanı Ahmedzai'yi resmi törenle karşıladı. Ardından iki lider, heyetlerarası görüşmelere başkanlık ettiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afgan mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenledi. Afganistan'ın uluslararası toplumun da desteğiyle son 14 yılda her alanda ciddi ilerlemeler kaydettiğini ifade eden Erdoğan, uluslararası toplumun geçmişte yaptığı hatayı yapmadığını, Afganistan'ın dönüşümünde 10 yıl boyunca yanlız bırakmadığını söyledi.

"ASKERİMİZ İSTENİLDİĞİ SÜRECE ORADA OLACAK"

Afganistan'a kalkınma, kapasite artırımı ve güvenlik konusunda Türkiye'nin desteğini devam edeceğini söyleyen Erdoğan, Türk askerinin Afganistan istediği sürece orada kalacağını ifade etti. Afganistan'ın geleceğinin bugünlerden daha aydınlık olacağına inancını anlatan Erdoğan "Afganistan, Pakistan ve Türkiye olarak terörle mücadele konusunda atılacak adımlar dolaylı olarak bizleri de rahatlatacaktır" diye konuştu.