BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,03
HABER /  MEDYA

İşte yürüyüşün asıl hedefi! Hüseyin Gülerce açıkladı

Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, bugünkü köşesinde yürüyüşün asıl hedefinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kurtulmak olduğunu yazdı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü 20. gününe girerken tartışmalar hız kesmiyor.

Kılıçdaroğlu "adalet" için yürüdüğünü söylese de, Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, CHP liderinin 2014'te Samanyolu Haber'de yaptığı açıklamaları köşesine taşıyarak yürüyüşün asıl amacını açıkladı.

KILIÇDAROĞLU'NUN SAMANYOLU HABER'DE YAPTIĞI OLAY AÇIKLAMALAR

(...)CHP adalet için asla yürümüyor. CHP’nin ve onu destekleyenlerin tek hedefe seçimle elde edemedikleri iktidarı, demokrasi dışı yollarla, Erdoğan’ın devre dışı bırakılması tezgâhlarıyla elde etmek…

Bakınız hatırlatayım. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden on gün önce 19 Mart’ta Kılıçdaroğlu Samanyolu Haber canlı yayınında aynen şöyle konuşmuştu:

“Erdoğan için söylüyorum, emin olun yurt dışına kaçmaktan başka çaresi yoktur. Kaçsa da onu bu ülkeye getireceğiz. Yargılanacaktır, bunun kurtuluşu yok.”

Dört gün sonra meydanlarda daha da ileri gitti. Başbakan Erdoğan için "Darbeci, diktatör, malı götüren, yürütme organın başı" ifadelerini kullanıp, "O yurt dışına kaçacak. Ona uygun bir ülke buldum, Ömer el-Beşir'in ülkesi Sudan...” dedi. 

CHP’nin, FETÖ’nün, PKK’nın, Batı istihbarat servislerinin amacı Erdoğan’dan kurtulmak...

Gezi kalkışması masumane başladı, isyana dönüştü. Bu yürüyüş de masumane başladı, provokasyonlarla bir kaosa dönüşmemesi için dua edelim.

CHP KENDİ SUÇLARINI BASTIRMAK İÇİNDE Mİ YÜRÜYOR?

CHP, Enis Berberoğlu üzerinden MİT TIRlarının durdurulması ihanetinde çok kötü yakalandı. Şimdi asıl soru şu: Can Dündar’a belgeleri veren Kılıçdaroğlu mu?

CHP’deki panik, alelacele Ankara’dan İstanbul’a yürümenin asıl sebebi bu mu? CHP kendi suçlarını bastırmak için de mi yürüyor?"