BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
HABER /  GÜNCEL

İşte yurtiçinde bulunan PKK'lı sayısı

Öcalan'ın sınır dışına çekilen mesajı akıllara terörist sayısını getirdi. Peki yurt içinde kaç PKK'lı terörist bulunuyor?

Abone ol

21 Mart'ta Öcalan'ın yaptığı tarihi çağrı ile PKK silahları bırakacak ve sınır dışına çekilecek.

Genelkurmay verilerine göre ağırlıklı olarak 'Van-Hakkari-Şırnak', 'Muş-Bingöl- Tunceli-Diyarbakır', 'Hatay', 'Çorum-Tokat- Sivas'ta bulunan PKK'lıların kaçı ailesine kavuşacak?

Abdullah Öcalan'ın PKK'ya "sınır dışına çekilin" mesajı yurtiçindeki terörist sayısını gündeme getirdi. Yaklaşık 800 militanın yurtdışına çıkması bekleniyor.

Genelkurmay Başkanlığı'nın verilerine göre, örgüt, yurtiçinde 1400'e yakın terörist bulunduruyor. Bu militanların yüzde 40-45'inin suça karışmadığı tahmin ediliyor.

Bu verilere göre, sınırdan yaklaşık 800 militan çekilirken, 600 örgüt üyesi suça karışmadığı için yurtiçinde kalıp ailelerine kavuşabilecek. Çekilmenin 2013 yılının Aralık ayında tamamlanması öngörülüyor.

TSK OPERASYONLARI SONRASI

'ın haberine göre  Türkiye'de kalacak suça karışmamış, PKK'lıların "rehabilitasyonu" amaçlanıyor. Genelkurmay verilerine göre örgüt şimdiye kadar yurt içinde 1700-1800 arasında terörist bulunduruyordu. Ancak bu sayı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 2012'de gerçekleştirdiği etkin operasyonlar sonucunda 1300- 1400 arasına çekildi.

PKK'LILAR TOPLUMA KAZANDIRILACAK

Türkiye'de kalacak suça karışmamış PKK'lıların topluma uyum sağlamaları, meslek edinmeleri amacıyla bir düzenleme yapılacak. Bir fon kurularak, terör mağdurlarına verilen desteğin bir benzerinin uygulanması planlanıyor. Oluşturulacak fondan, Türkiye'ye dönenlere ekonomik yardım yapılması, kredi verilmesi; askerlik, vatandaşlık, seçme ve seçilme hakkı gibi sorunlarının çözülmesine ilişkin düzenlemeler için de çalışma yapılıyor.

Raporlara göre Kuzey Irak'taki PKK'lı sayısı ise 2300-2500 dolayında. Kandil Dağları'nda bin 400 civarında PKK militanının bulunduğu belirtiliyor. Genelkurmay verilerine göre PKK'lılar yurtiçinde ağırlıklı olarak 'Van-Hakkari-Şırnak', 'Muş-Bingöl- Tunceli-Diyarbakır', 'Hatay', 'Çorum-Tokat- Sivas' olmak üzere 4 bölgede bulunuyor.