BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.513,62

İşte yetkili ağızlardan ilk açıklamalar

Bana gönderdiğiniz tüm mail ve yorumlardaki soruların cevapları işte karşınızda...

İnternethaber'de 'Okur Temsilcisi' olacağım söylendiğinde inanılmaz heyecanlandım. Okur temsilcisi olarak ilk yazımı da aynı heyecanla yazdım. Yazı yayınlandı, yorumlar gelmeye başladı. Hayırlı olsun dileklerinin yanında bir çok da eleştiri vardı. İnternethaber'le ilgili soru ve eleştirilere geçmeden önce şunu belirtmek istedim: " İnternethaber bir aile. Sadece çalışan ekibiyle değil sizlerle bir aile. Nasıl ki bir ailenin tüm fertleri aynı düşünmez, aynı giyinmez, aynı şeye inanmaz ama akşam olduğunda hep beraber oturup aynı masada yemek yerler; işte biz de böyleyiz. Bambaşka şeylere inansak da, çok farklı düşünsek de değişmeyen bir gerçek varsa o da "aile" olduğumuz gerçeğidir. Bunun içindir ki yapılan tüm yorumlara saygım sonsuz. Biliyorum ki bizi yaşatan aslında farklılıklarımızdır. Ve siz de bilin ki içimdeki heyecan asla sönmeyecek.

Şimdi gelelim sadede. Bana göndermiş olduğunuz tüm mail ve yorumları tek tek inceledim, soruları, eleştirileri toparladım ve hemen telefona sarıldım. Öncelikle sizlerin en büyük şikayetlerinden biri olan reklamların site içindeki konumları ve sitenin kendisini belirli aralıklarla yenilemesinden kaynaklanan sorunları reklam departmanıyla görüştüm. Bütün şikayetleri ilettim. Bana sıkıntının en kısa sürede çözüleceğini söylediler. Ben de sizler gibi o kısa sürenin dolmasını bekleyeceğim ama konunun peşini bırakmadan.

Redcalamity,_YaLNıZ_, TUR, Hodra, Ben zadegan,Utanmaz Adam, Şenol şenola, dogruyadayanlıs, 2pac gibi okurlarımızın teknik anlamda ilettikleri eksiklikleri hemen İnternethaber'in yönetimini temsilen İnternethaber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Özışık'a aktardım. Şimdi de kendisinin konuyla ilgili yaptığı açıklamayı sizlere aktarıyorum. Aynen onun cümleleriyle: "Okurlarımıza daha güzeli sunmak için yeni bir mizampaj, yazılım ve tasarımla ortaya çıktık. Dünyanın her yerinde yeni bir yazılım yapıldığında o yazılımda mutlaka teknik sorunlar çıkar. Gerek okurlarımızın uyarıları gerekse bizim gördüğümüz eksiklikler konusunda ilgili departmanlar, mesai saati dinlemeksizin çalışmalarını sürdürüyorlar. Okurlarımız bunu bilsinler ve lütfen bize biraz daha zaman tanısınlar. Kısa süre içerisinde bu eksiklikleri tamamen gidereceğiz"

"Teknik konular için evet, belki zamana ihtiyaç olabilir fakat içerik konusunda gelen eleştiriler ne olacak?" diyerek Hodra, balbalkoca gibi okurlarımızın haber başlıkları ve içeriğin uyumsuzluğu üzerine yaptıkları eleştirileri sordum Süleyman Özışık'a. İşte cevabı: " İnternethaber'de günlük yaklaşık 300 haber okurlarımızı dikkatine sunuluyor. Yoğun bir haber trafiği içerisinde olan editörlerimiz, zaman zaman haberi temsil edecek başlık konusunda kasti olmasa da bazı hatalara imza atabiliyorlar. Bundan sonra çok daha dikkatli olunacak. Bizim en büyük jürimiz okurumuz. Bu ve buna benzer konularda İnternethaber'i yani bizi uyarmalarını özellikle talep ediyoruz"

Abuz Er Bennu adlı okurumuzun eleştirisini de ilettim Süleyman Özışık'a. Çünkü benzer yorumlar daha önce de gelmişti. Eleştiri, eskimiş haberlerin ısıtılıp ısıtılıp okurun önüne geldiği yönündeydi. "Nedir durum?" kabilinden sorduğum soruya aldığım cevap şudur sevgili okur: " Okurumuzun eski haber dediği galeri haberlerdir. Fotogaleri olarak adlandırdığımız, aylar geçse de güncelliğini koruyan bu tür galeri haberler dünyadaki bütün internet sitelerinde olduğu gibi İnternethaber'de de güncellenerek tekrar okurun dikkatine sunulmaktadır."

"şirin_fb" özellikle Yasemin Pulat'ı geri istediğini yazmış. Bunu da iletmeyi ihmal etmedim ama Yasemin Pulat'ın kendi isteğiyle ayrıldığını öğrendim. şirin_fb'nin dikkatine...

Ulusoyistiifa'nın yorumlarla ilgili önerisine ilişkin şimdilik kısa bir açıklama yapayım çünkü ileride bu konuyu detaylı olarak duyuracağım sizlere. Yorumcu arkadaşlarımız arasından en iyi yorumlara sahip olanların yorumları, her hafta sitemizin ana sayfasında ayrı bir alanda yayınlanacak.

İnternethaber'de haber analizleri yapan Adnan Berk Okan için de bir eleştiri vardı. Özellikle MHP haberleriyle ilgili yaptığı analizlere yönelik.
Bunun için Süleyman Özışık'la konuştuğumda " İnternethaber'in kurulduğu tarihten bu yana yazı yazan, analiz yapan hiçbir yazarının yazısına müdahalesinin söz konusu olmadığını ve bundan sonra da İnternethaber yönetiminin bu geleneğini sürdüreceğini" söyledi. Konuyla ilgili A.B. O'dan sizler için bir açıklama alacağım merak etmeyin.

Ve son olarak slmbycn ve masklow'un; gönderdikleri yorumlara, yorum editörlerinin eşit mesafede durmadıkları ve yorumların geç onaylandığına dair eleştirilerini yorum editörü arkadaşlara sordum. Yorum editörü arkadaşların cevabı ise aynen şöyleydi: " Yayınlanmayan yorumların kendi siyasi görüşümüzle asla alakası olamaz. Yapılan yorumda kriterlere uymayan bir kelime dahi geçse biz o yorumu yayınlamamak durumundayız. Yani konu bizimle değil kriterlerle ilgili. Yorumların geç onaylandığı konusunda gelince bazen gündem yoğun olduğunda yorum trafiğide çok yoğun oluyor. Sadece haberlere gelen yorumlar değil, galerilere, yazarlara gelen tüm yorumlar yoğunlaşıyor. Yorum trafiğinin yoğunluğundan dolayı bazen gecikmeler olabiliyor ama normalde en kısa sürede yorumları yayınlamaya gayret ediyoruz".

Şimdilik bu kadar. Sorularınız ve eleştirilerinizle ilgili verilen cevaplar sizi tatmin etmediyse ya da daha farklı konularda sorularınız, görüşleriniz varsa lütfen onları da iletin. Ben burada bekliyor olacağım...