BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.429,78
HABER /  EKONOMİ

İşte yerli helikopterin çekirdek motoru

Tüm Türkiye'nin merakla beklediği yerli helikopter için ilk adım atıldı. Savunma Sanayi Müsteşarlığı, yerli helikopter için çekirdek motorun imalatını tamamladı.

Abone ol

Savunma Sanayinden güzel haberler gelmeye devam ediyor. Yerli motor projesinin en önemli kısmı olan çekirdek motorun imalatı tamamlandı ve ilk ateşleme başarıyla gerçekleştirildi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı helikopter motoru geliştirme projesi kapsamında çekirdek motorun ön prototip imalatının tamamlandığını duyurdu.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yerli motor projesinin en önemli kısmı olan çekirdek motorun imalatının tamamlandığını ve ilk ateşlemenin gerçekleştirildiğini açıkladı.Paylaşımda şu ifadelere yer verildi; Özgün Helikopterimiz T625’e yerli motor geliştirme projesinde, motorun ana kalbini oluşturan çekirdek motorun ön prototip imalatı tamamlandı ve ilk ateşleme başarıyla gerçekleştirildi.Yerli motorlar ayrıca stratejik öneme sahip.

YERLİ İHA'LAR KULLANILACAK

İlk ateşlemenin başarıyla tamamlanmasının ardından BAYKAR Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Milli türbin motorumuzun stratejik sınıftaki İHA'ları da uçuracağını açıkladı.