BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  POLİTİKA

İşte yenilen seçimlerin sonuçları

Yüksek Seçim Kurulu, 7 Haziran'da yapılan 31 yerleşim birimindeki yenileme-ara seçimlere ilişkin resmi sonuçları açıkladı.

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Haziran 2009'da 21 yerde belediye başkanlığı 8 yerde belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği, 2 yerde de belediye meclisi üyeliği olmak üzere toplam 31 yerleşim biriminde yapılan yenileme-ara seçimlere ilişkin sonuçları ilan etti.

Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yer alan YSK'nın konuya ilişkin kararında, mahalli idareler ara seçimlerinde adaylığı veya seçimi kaybeden devlet memurları ve diğer kamu görevlilerinin YSK'nın seçim sonuçlarını ilanını takip eden bir ay içinde müracaat ettikleri takdirde göreve dönebilecekleri hatırlatıldı.

Bu arada, Yozgat'ın Sorgun ilçesi Gülşehri Beldesi Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclisi Üyeliği seçimlerinin, seçim iş ve işlemleri sebebiyle YSK tarafından iptal edilerek, yenilenmesine karar verildiği için toplu sonuca dahil edilmedi.

7 Haziran 2009'da 29 yerde gerçekleştirilen belediye başkanlığı seçiminde başkanlıkların siyasi partilere dağılımı şöyle:

Siyasi partiler Kazanılan başkanlık sayısı
-------------------------- --------------------------
Anavatan Partisi 1
Milliyetçi Hareket Partisi 2
Liberal Demokrat Parti 0
Demokratik Sol Parti 0
Demokratik Toplum Partisi 1
İşçi Partisi 0
Cumhuriyet Halk Partisi 10
Hak ve Özgürlükler Partisi 0
Büyük Birlik Partisi 0
Barış ve Demokrasi Partisi 0
Millet Partisi 0
Özgürlük ve Dayanışma Partisi 0
Türkiye Komünist Partisi 0
Demokrat Parti 3
Saadet Partisi 0
Adalet ve Kalkınma Partisi 12
Bağımsız Türkiye Partisi 0
Emek Partisi 0
Halkın Yükselişi Partisi 0
Bağımsız 0