BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.246,25
HABER /  GÜNCEL

İşte yeni Bakanlar Kurulu'nun öne çıkan detayları

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan 65. Hükümet'te beş Başbakan Yardımcısından dördü değişirken, altı yeni isim de kabineye girdi. İşte yeni Bakanlar Kuruluna ilişkin bazı detaylar...

Abone ol

65. Hükümet'te beş Başbakan Yardımcısından dördü değişirken, altı yeni isim de kabineye girdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da Başbakan Yardımcılığına getirildi. İşte yeni kabineden dikkat çeken detaylar...

-Başbakan Yardımcıları Tuğrul Türkeş ile Veysi Kaynak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da kabinede yer almadı.

-Bakanlar Kurulundaki en kapsamlı değişiklik, Başbakan Yardımcılıklarında yapıldı. Toplam beş Başbakan Yardımcısından dördü değişti. 28 Ağustos 2015 tarihindeki seçim hükümetiyle kabineye giren Tuğrul Türkeş Bakanlar Kuruluna veda etti. Kabinede yer almayan diğer Başbakan Yardımcısı ise AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak oldu.

(1997) Erdoğan Erokspor yöneticisi Osman Aşkın Bak'a plaket verirken...

YENİ SPOR BAKANI AŞKIN BAK

Yeni Spor Bakanı Osman Aşkın Bak bir röportajda geçmişini şöyle özetlemişti:

Recep Tayyip Erdoğan ile tanışmam hayatımın dönüm noktası oldu. Recep Tayip Erdoğan, mahallemizin futbol takımında oynuyordu ve herkes tarafından çok seviliyordu. Siyasetin içinde aktif olarak yer alıyordu. Bana sporculuğu ve siyaseti sevdiren ve bir yaşam tarzı olarak benimsememe neden olan en önemli kişidir. O dönemlerde İETT'de çalışmakta ve İETT futbol takımında futbol oynamaktaydı. Semtten büyüklerimiz İETT'nin maçlarına giderken ben de zaman zaman maçlara giderek Tayyip Erdoğan'ı izleme fırsatı bulurdum. Lise yıllarında mahallemizin İstanbul Amatör Küme'de yer alan Erokspor Kulübü'nde genç takımda futbol oynamaya başladım. Bir yandan da Erokspor Kulübü'nün sicil lisans işlerini takip ediyordum.

Yeni Bakan Osman Aşkın Bak, bugün Meclis'te tebrikleri kabul etti.

-Kabinen bir diğer yeni ismi de Sağlık Bakanı Samsun Milletvekili Ahmet Demircan. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Demircan, uzun yıllar çeşitli devlet hastanelerinde görev aldı. Demircan, 20 ve 21. Dönem'de de Samsun Milletvekili seçilmiş, Necmettin Erbakan'ın başbakan olduğu 54. Hükümet'te Devlet Bakanlığı görevinde bulunmuştu.