BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.498,66
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İşte Twitter yasağını aşmanın yolu

Bilişim Hakları (Cyber Rights) adlı bir internet sitesi, kullanıcılara Türkiye'deki internet yasaklarını aşmak için Opera adlı tarayıcı programı kullanmalarını tavsiye etti.

Abone ol

Bilişim Hakları (Cyber Rights) adlı bir internet sitesi, kullanıcılara Türkiye'deki internet yasaklarını aşmak için Opera adlı tarayıcı programı kullanmalarını tavsiye etti.

Başbakan Erdoğan'ın "Twitter mivitır, hepsinin kökünü kazıyacağız" sözlerinin ardından microblog sitesi Twitter'a erişimin engellenmesi, alternatif yolları akıllara getirdi. 

OPERA WEB TARAYICI YASAK DİNLEMİYOR

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Bilişim Hakları (Cyber Rights)  sitesi yöneticisi Yaman Akdeniz, Opera web tarayıcısının "turbo" özelliği kullanılarak, sansürlenmiş ve erişime engellenmiş sitelere Türkiye’den kolayca ulaşılabileceğini açıkladı. Opera programının turbo özelliği, web dolaşımını hızlandırıyor. Tarayıcı bu hızlandırmayı yaparken, sıkıştırılmış internet sayfalarını ülke dışında yer alan bir sunucu üzerinden indirebiliyor.

TWİTTER'A GİRİŞ YÖNTEMİ (TIKLAYIN)>>

DNS AYAR DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR? (TIKLAYIN)>>

TWİTTER CEP TELEFONU DNS AYAR DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR? (TIKLAYIN)>>

KAZAKİSTAN'DA BAŞLAMIŞTI

Geçtiğimiz Nisan ayı içinde Reuters haber ajansı Opera programının Kazakistan’da internet sansürünü delme amaçlı kullanıldığını haber vermişti.

Opera web tarayıcısının bu özelliklerini Kazakistan’daki Avrasya Medya Forumu'nda test ettiğini söyleyen Yaman Akdeniz, Türkiye’de de bu yolla, erişime engellenmiş yüzlerce siteye kolaylıkla ulaşıldığını açıkladı.

Buna göre 'erişime engellenmiş yüzlerce siteye Firefox veya diğer tarayıcılar üzerinden ulaşılamazken Opera’nın turbo modunda aynı sitelere rahatlıkla girilebiliyor.'

Opera'nın mobil tabanlı web tarayıcısı aracılığıyla da Türkiye’deki sansür delinebiliyor.