BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İşte Twitter ekibindeki o tek Türk!

Twitter ekibinin Türkiye ziyareti sürüyor. Çankaya Köşkü'nün ardından heyet bugün Barolar Birliği'ni ziyaret etti.

Abone ol
Ankara'da temaslarda bulunan Twitter ekibi, bugün Çankaya Köşkü'nün ardından, Türkiye Barolar Birliği'ni ziyaret etti. Heyetteki isimlerin hikayesi ilgi çekti. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Genel Sekreter İzzet Güneş Gürseler, Başkan Danışmanı Prof. Dr. Necdet Basa ve Ekim Ergün ile biraya gelen Twitter ekibi, "eksiklikleri gidereceğiz" mesajı verdi.
 
TBB'yi ziyaret eden Twitter ekibi, dört kişiden oluştu; Twitter'ın 2 numarası Colin Crowell dışında, Twitter ekibinde Sinead McSweeny, Anthony Niteo ve Hakan Akbaş yer aldı.

FEYZİOĞLU: İLETİŞİM VE DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ KORUNMALI
 
Feyzioğlu ise görüşmede, insanların kendilerini ifade edebildiklerini, düşüncelerini açıklayabildiklerini vurgulayarak, bu alandaki düşünce ve iletişim özgürlüğünün mutlaka korunması gerektiğini söyledi. Feyzioğlu, Twitter’ın ticari bir şirket olmasından öte, toplumsal yapıyı etkileyerek yönlendirebilecek potansiyele de sahip olduğunu belirterek, "kişilerin şeref ve haysiyetlerine yönelik içeriklerin zarar gören tarafından başvurulması durumunda süratle kaldırılmasının önemini" vurguladı.
 
SINEAD MCSWEENEY: İRLANDA POLİSİNİN ESKİ İLETİŞİM DİREKTÖRÜ
 
Twitter heyetinde yer alan tek kadın, Sinead McSweeney, halen Twitter'ın "Avrupa kamu politikaları direktörü" olarak görev yapıyor.
 
İrlanda'da yaşayan McSweeney, Twitter'da çalışmaya başlamadan önce, İrlanda Ulusal Polisinin İletişim Direktörü olarak görev yapıyordu.
 
YOUTUBE'DAN TWİTTER'A TRANSFER: ANTHONY NIETO
 
Twitter ekibindeki bir diğer isim ise, yakın zamanda Youtube'dan Twitter'a geçen Anthony Nieto. 
Nieto, ekipteki hukuk uzmanı. 

Nieto'nun kendi yazdığı profilinde, "ifade özgürlüğü, mahremiyet ve yerel kanunlar konusuna odaklandığı" bilgisi yer alıyor.
 
TWİTTER EKİBİNDEKİ TEK TÜRK: HAKAN AKBAŞ KİMDİR?

Twitter heyetiyle birlikte Ankara temaslarında hazır bulunan Hakan Akbaş, ABD eski Dışişleri Bakanlarından Madelaine Albright'ın kurucusu olduğu  global strateji şirketi Albright- Stonebridge Group (ASG) bünyesinde görev yapıyor.