BIST 9.458
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.498,57
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İşte Türkiye'nin Eurovision kararı!

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Türkiye'nin bu yıl da Eurovision'a katılmayacağını açıkladı.

Abone ol
TRT'nin aldığı kararla Türkiye bu yıl Asya Pasifik Yayın Birliği'nin müzik yarışmasına katılacak.

Türkiye,  2013 yılında kurallarda yapılan değişiklikler ve politik oylamaları sebep göstererek Malmö'de gerçekleştirilecek yarışmadan çekilmişti. 2013 yılında çekilen Türkiye 2014 yılında da katılmama kararı almıştı. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, kararın bu yıl da geçerli olduğunu, Türkiye'nin yarışmaya katılmayacağını duyurdu.

MANGA GRUBU
 
Uluslararası Sözlü Müzik Festivali'nin Denizli'deki tanıtım toplantısına katılan Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü İbrahim Şahin, Manga Grubu'nun bu ilk kez katılacağı Asya Pasifik Yayın Birliği Müzik Yarışması'na, ilk defa orada okuyacakları bir eserle katılacağını açıkladı. Aynı toplantıda konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de Türk dizi ve filmlerinin kültür coğrafyası olarak kabul edilen bölgede yayınlanabilmesi için bakanlık olarak maddi destek vereceklerini söyledi.

ÖZÜR DİLEDİLER AMA CİDDİ DÜZELTME YAPILMADI
 
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, toplantıda bir soru üzerine bu sene Eurovision'a katılmayacaklarını belirtip, "Avrupa Yayın Birliği Başkanı bize gelerek kameralar önünde özür diledi. Ancak, özür yeterli olmuyor tabi. Bizim eleştirdiğimiz hükümlerle ilgili ciddi bir düzeltme yapılmadı" diye konuştu.

Şahin, Eurovision yerine Asya Pasifik Yayın Birliği Müzik Yarışması'na katılacaklarını söyledi. Türkiye'nin hem dünyadaki üç büyük kuruluştan biri olan Asya Pasifik Yayın Birliği hem de Avrupa Yayın Birliği üyesi olduğuna dikkati çekip, "Biz, bu sene ilk defa Asya Pasifik Yayın Birliği'nin Müzik Yarışması'na Manga Grubu'yla katılacağız. Bunu resmi bir açıklama olarak yapıyorum. Katılmamızı sağlayan en önemli unsur, bizim yaptığımız şeylerin çok önemsenmesi. Manga Grubu, daha önce de Eurovisiona katılmış ve güzel bir başarı elde etmişti. Bizi hiç kırmadan kabul ettiler. Asya Pasifik Yayın Birliği Müzik Yarışması'nın farklılığı kendilerine özgü, ilk defa orada seslendirilecek parça istiyorlar. Manga ilk kez orada okuyacakları bir şarkı hazırlıyor" dedi.