BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,70
ALTIN 2.501,34
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

İşte Türkeş'in 12 Eylül helalleşmesi!

Alparslan Türkeş'in oğlu MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, babasının devletle helalleştiğini söyledi.

Abone ol
Alparslan Türkeş'in oğlu MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, partisinin Ankara İl Kongresi'nde konuştu. Türkeş, 12 Eylül süreciyle ilgili ailesinin müdahil olmadığını babası Alparslan Türkeş'in devletle helalleştiğini söyledi.

12 Eylül soruşturmasına değinen Türkeş, 12 Eylül döneminde ailesinin de mağduriyet yaşadığını, merhum babası Alparslan Türkeş'in idamla yargılandığını ve 4 yıl 9 ay hapis yattığını söyledi.

Alparslan Türkeş'in tahliye olduktan sonra yaptığı ilk açıklamayı hatırlatan Türkeş, bu nedenle aile olarak 12 davasına müdahil olmak için başvuruda bulunmadıklarını söyledi.
Babasının açıklamasını aktaran Türkeş şunları söyledi: 

''Rahmetli Başbuğumuz, 'benim devletten bir alacağım yok. 4 yıl 9 ay burada hapis yattım. Millete hizmetimin bir parçasıdır. Kişisel olarak hakkımı helal ediyorum. Benim bir talebim yok' dedi. İşte bu nedenle şahsi olarak Türkeş ailesi olarak müdahil girmedik. Ama bana 'bir tek soldan adam asıyor demeyin, bulun 2-3 tane sağcı, ülkücü onları da sallandırın' diyen Kenan Evren'den MHP olarak müdahil olduk hesap sorulmasını istiyoruz''

Bu arada Tuğrul Türkeş'le birlikte diğer genel başkan yardımcıları Faruk Bal, Edip Semih Yalçın, Mustafa Erdem, Emin Haluk Ayhan, Zühal Topçu, Mevlüt Karakaya ile MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ve partililer katıldığı kongrede, geçerli 604 oyun 350'sini alan Fatih Çetinkaya yeniden Ankara İl Başkanlığına seçildi.