BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,83
HABER /  GÜNCEL

İşte tartışılan anketin sonuçları

Ankara'da Bahçelievler 7. Cadde'nin trafiğe kapatılıp kapatılmamasına ilişkin yapılan anket sonuçlandı.

Abone ol

7. Cadde'nin girişindeki akaryakıt istasyonunun karşısındaki geniş alanda kurulan 12 bilgisayar ve 22 sandıkla yapılan anketin sonuçları noter huzurunda açıklandı.

Her hane ve işyerinin 1 oy kullanabildiği ankete, 1831 kişi katıldı. 1003 kişi caddenin trafiğe kapatılmaması yönünde oy verirken, 800 kişi caddenin trafiğe kapatılması yönünde oy kullandı. Ankette, 28 oy da boş çıktı.
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çankaya Belediyesi'nin caddenin trafiğe kapatılması yönünde karar aldığını, konunun daha sonra Büyükşehir Belediye Meclisi'nin de gündemine geldiğini hatırlattı.

Meclis toplantısında, “bu durumun cadde sakinlerine sorulması gerektiği yönünde oybirliğiyle karar alındığını” belirten Ölmez, oylama sırası ve sonrasında Çankaya Belediye Meclisi üyelerinin oylamaya ilgi göstermemesini eleştirdi.

Anketten çıkan sonucun bir sonraki belediye meclis toplantısında ele alınmasını beklediklerini ifade eden Ölmez, “Karar Ankaralılar'a hayırlı olsun” dedi.