BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.431,49
HABER /  GÜNCEL

İşte Suriye'den gelen sığınmacı sayısı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Suriye'den Türkiye'ye gelen sığınmacı sayısını açıkladı

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 2011 Nisan ayından itibaren Suriye'den Türkiye'ye gelen sığınmacıların sayının 125 bine yaklaştığını açıkladı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca(AFAD), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde düzenlenen 2. Uluslararası İnsani Yardım Operasyonları Gücü Konferansı (HOPEFOR), Antalya'nın Aksu ilçesi Kundu bölgesinde başladı.

OLAYLARDAN EN FAZLA TÜRKİYE ETKİLENDİ

Burada konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Suriye'de yaşanan olaylara değindi. Suriye'de büyük bir zulüm yaşandığına dikkat çeken Atalay, Suriye devletinin kendi vatandaşlarına zulüm yaptığını kaydetti. Türkiye'nin Suriye'ye 910 kilometre sınırı olduğunu hatırlatan Atalay, bu nedenle olaylardan en fazla Türkiye'nin etkilendiğini söyledi.

KONTEYNIR KENT KURACAĞIZ

Nisan 2011'den itibaren ülkesindeki zulümden, baskından kaçıp Türkiye'ye sığınanların 125 bine yaklaştığını açıklayan Atalay, " Çadır kent kurulumda uluslararası standartların ötesinde bir başarı yakalandı. Şuanda bizim 13 çadır kentimiz 12 bin kişilik de prefabrik kentimiz var. Şu günlerde konteynır kent kuracağız. Bütün çadırları kışa dayanıklı hale getirdik. Suriye'den gelenlerin sağlık ve eğitim hizmetleri tamamıyla verilmektedir. Buda bir afettir ve bundan zarar görmüş büyük bir kitleye hizmet veriyoruz." dedi.