BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,11
ALTIN 2.279,87
HABER /  POLİTİKA

İşte sözlü savunma notları

Gözler Anayasa Mahkemesi'ndeydi. Başsavcı, Gülen davasına değindi. Bir de ek delil sundu. O delil de tartışma yaratan Mir Dergir Fırat'ın sözleriydi.

Abone ol Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AK Parti hakkındaki kapatma davasında, Anayasa Mahkemesi heyetine 1.5 saat sözlü açıklama yaptı. Yalçınkaya, Gülen hakkındaki karara da değindi.

AK Parti hakkındaki kapatma davasında işleyen süreç kapsamında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, saat 10.00'da sözlü açıklamasına başladı. Yalçınkaya, Anayasa Mahkemesi'nden saat 11.30'da ayrıldı.

1.5 saat sözlü açıklamalarda bulunan Başsavcı Yalçınkaya, iddianameyi tekrarladı. AKP’nin "şeriat düzeni kurmak istediğini, bu konuda açık ve yakın tehlike bulunduğunu" ileri süren Yalçınkaya, Venedik Kriterleri’nin AKP ile ilgili kapatma davasında uygulanamayacağını iddia etti.

GÜLEN DAVASI

Fethullah Gülen’in yargılandığı davada beraat etmesinin sonucu değiştirmeyeceğini ileri süren Yalçınkaya’nın, "Gülen’in beraat etmesi dini bir cemaat lideri olduğu gerçeğini değiştirmez" dedi.

Abdurrahman Yalçınkaya, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin iptal edilmesinin de iddialarını ortadan kaldırmayacağını, aksine kuvvetlendirdiğini kaydetti.

EK DELİL DERGİR MİR FIRAT

Abdurrahman Yalçınkaya’nın, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın, "Atatürk devrimleri Türk toplumunda travma yarattı" şeklindeki sözlerini mahkemede gündeme getirdi ve ek delil olarak sundu.

Anayasa Mahkemesi üyelerinin, Başsavcı Yalçınkaya’ya soru yöneltmediği öğrenildi. 

AKP hakkında açılan kapatma davası sürecine göre AKP yetkilileri, 3 Temmuz Perşembe günü sözlü savunma yapacaklar. Parti adına savunmanın Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile TBMM Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ tarafından yapılacak.