BIST 9.726
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,47
HABER /  SEÇİM

İşte son seçim anket sonuçları!

ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu, Haziran seçimleri öncesi yaptıkları son anketi Vatan'dan Hüseyin Yayman'a açıkladı.

Abone ol
ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu, AK Parti'den milletvetikili aday adayı Hüseyin Yayman'a konuştu. Vatan gazetesi yazarı Yayman'a göre Türkiye tarihin en kritik seçimine gidiyor. Yayman'ın köşesine taşıdığı son anketlere göre AK Parti yüzde 47-49 alırken, CHP yüzde 23-24 ve MHP ise yüzde 14-15 arasında oy alacak. Uslu'ya göre HDP ise barajı aşamayacak.

Vatan gazetesi yazarı Hüseyin Yayman, ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu'nun Haziran seçimlerine ilişkin anket sonuçlarını köşesine taşıdı. Üniversiteden istifa ettikten sonra AK Parti'den milletvekili aday adayı olacağını açıklayan Yayman'a göre seçim sonuçları Türkiye için tarihi önem taşıyor. İşte tartışmasız seçimin galibi olarak AK Parti'nin ilan edildiği o araştırmanın sonuçları;

Son ölçümlemelerinizde partilerin oyunu kaç görüyorsunuz?
 
Son dönemde yaptığımız ölçümlemelerde AK Parti’nin oyunu yüzde 47-49 bandında görüyoruz. CHP’yi yüzde 23-24, MHP’yi yüzde 14-15 aralığında buluyoruz. Bu sonuçlar 2011 neticesi demek.
 
HDP barajı aşıyor mu?
 
HDP’yi yüzde 7-8 aralığında buluyoruz. Şu an için barajı aşamıyor. Fakat önümüzdeki süreç içinde bunu başarabilir. Teorik olarak böyle bir ihtimal var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’ye oy veren sol, sosyal demokrat ve Alevi kesimlerle koalisyonunu yenileyebilir. Matematiksel olarak bu mümkün. Yurt dışından gelecek oyları da dikkate almak lazım.
 
HDP kimden oy alacak?
 
HDP, barajı aşarsa AK Partiden milletvekili, CHP’den hem milletvekili hem oy alacak.
 
CHP’de beklenen sonuç alınamazsa yönetimde bir değişim bekliyor musunuz?
 
Normal şartlar altında seçim kaybeden genel başkanın değişmesi gerekiyor. Ancak CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu teşkilatlara hakim olduğu ve muhalif sesleri tasfiye ettiği için yönetim değişikliği beklemiyorum.