BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İşte soluksuz izleyeceğiniz yeni filmler

Bu hafta sinemalarda gösterime giren filmleri ve fragmanlarını sizler için derledik... Size sadece seçmesi kaldı

Abone ol

Türk sinemaseverler, bu hafta komedi, dram, romantizm ve gerilim sahnelerinin yer aldığı biri yerli yedi yeni filmle buluşacak. 

Aksiyon komedi filmi ''Liseli Polisler'' (21 Jump Street), lisedeyken düşman olan ama polis akademisinde zoraki arkadaşlık kuran iki gencin hikayesini anlatıyor.

Haftanın animasyon filmi, üç boyutlu ''Madagaskar 3: Avrupa'nın En Çok Arananları'' (Madagascar 3: Europe's Most Wanted).

Ferhat Atik'in gerçek bir cinayet öyküsünü anlatan Sonbahar adlı romanından uyarlanan ''Anahtar'' filminin yönetmenliğini Cemal Yıldırım gerçekleştirdi. 

İspanya yapımı ''Lanetli Kız'' (Childish Games-Dictado) filminin yönetmenliğini Antonio Chavarrias üstlendi.

Yönetmenliğini Xavier Gens'in üstlendiği ''Mahşer Günü'' (The Divide), gerilim ve bilim kurgu unsurlarını bir araya getiren konusuyla dikkati çekiyor.

Fransız aksiyon ve gerilim filmi ''Soluksuz Gece''nin (Sleepless Night) yönetmenliğini Frederic Jardin üstlenirken, başrolleri Tomer Sisley (Largo Winch), Julien Boisselier, Joey Starr ve Birol Ünel paylaşıyor.

Bir Matthew Chapman filmi olan ''Hayatının Seçimi'' (The Ledge), karmaşık bir aşk üçgeni ve birbiriyle karşıt düşüncelere sahip iki adamın ölümcül çatışmasını anlatan, hem gerilim hem dram unsurları taşıyan bir film. 

İŞTE HAFTANIN YENİ FİLMLERİ, KONULARI VE FRAGMANLARI

DİĞER SAYFADA GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

LİSELİ POLİSLER

''Schmidt ve Jenko devriye gezen polisler içinde en iyileri olmasalar da, emniyet müdürlüğünün Yüzbaşı Dickson yönetimindeki gizli Jump Street birimine katıldıklarında bunu tersine çevirme ihtimalleri doğar. Silahlarını ve rozetlerini bırakıp, birer sırt çantası alarak, genç görünümlerini gizli görev için kullanırlar. Sorun şudur ki, günümüz ergenleri birkaç yıl önce onların olduğundan çok farklıdır. Daha da önemlisi, her ikisi de kendi ergenliklerinde üstünde durmadıkları tüm ergenlik sorunlarıyla hâlen boğuştuklarını görürler.''

MADAGASKAR 3 FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]

MADAGASKAR 3: AVRUPA'NIN EN ÇOK ARANANLARI

Filmde Aslan Alex, Zebra Marty, Hipopotam Gloria ve Zürafa Melman hala sevgili evleri olan, Büyük Elma lakaplı, New York'a dönmeye çalışıyorlar. Kral Julien, Maurice ve Penguenler de bu komik macerada onlara eşlik ediyorlar.

Bu yolculukları onları Avrupa'ya götürüyor ve gizlenmek için mükemmel bir seyyar sirk bularak onu Madagaskar stilinde baştan yaratıyorlar.


ANAHTAR FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]

ANAHTAR

Bir dramı beyaz perdeye taşıyacak film, Kuzey Kıbrıs'ın ilk 35 mm sinema filmi olma özelliği taşıyor. Filmde Hatice Tezcan, Cihan Tarıman, Hüseyin Ağlamaz, Barış Refikoğlu, Fevzi Tanpınar rol alıyor.

LANETLİ KIZ FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]

LANETLİ KIZ

''Bir ilkokulda sınıf öğretmenliği yapan Daniel, yine aynı okulda öğretmen olan Laura ile birlikte mutlu bir hayat yaşamaktadır. Ancak uzun süredir çocukları olmayan çiftin kaderleri Daniel'in çocukluk arkadaşı Mario'yu görmesiyle değişir. Mario'nun kızı Julia'yı evlat edinme kararı alan çift başlarına geleceklerden habersizdir. Esrarengiz ve korkutucu davranışlar sergileyen Laura her şeyi değiştirecek ve artık hiçbir sır, sır olarak kalmayacaktır.''

MAHŞER GÜNÜ FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]MAHŞER GÜNÜ

Filmde dehşet verici bir patlamanın New York'u yerle bir etmesinin ardından, birbirini tanımayan sekiz kişi yaşadıkları binanın sığınağına giriyor. Kısa bir süre sonra kapalı yerde kalmanın verdiği bunalıma, su ve yiyecek kıtlığına yenik düşerlerken, tansiyon giderek yükselir ve barındıkları sığınak bir cehenneme dönüşür.
Eva, bu cehennemden kurtulabilmek için kendi içgüdülerine güvenmelidir. Dünyanın bu trajik sonundan sağ çıkabilmesi için önce cehennemden farksız olan bu sığınaktaki sekiz kişi arasından sağ çıkması gerekir.
Filmde Lauren German, Michael Biehn, Milo Ventimiglia, Courtney B. Vance, Ashton Holmes ve Rosanna Arquette rol alıyor.

SOLUKSUZ GECE FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]

SOLUKSUZ GECE

''Şehrin en iyi polislerinden biri olarak bilinen Vincent, peşinde olduğu uyuşturucu satıcılarından yüklü miktarda kokain çalınca; çete Vincent'in oğlunu kaçırır ve çaldığı uyuşturucuyu hemen getirmezse oğlunu öldürmekle tehdit eder. Paris'in kenar mahallesinde bulunan bir gece kulübünde çete ile takas için buluşan Vincent, kendini içinden çıkılamaz bir kaosun ortasında bulur. Gece kulübünün uzun, karanlık koridorlarında yaşanan köşe kapmaca sırasında, hiç tanımadığı düşmanları olduğunu anlayacaktır. Bu gece hayatının en uzun ve belki de en son gecesi olacaktır.''

HAYATIN SEÇİMİ FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]HAYATIN SEÇİMİ

Filmde karanlık bir geçmişe sahip olan Shana, aynı iş yerinde çalışmaya başladığı komşusu Gavin ile tutkulu bir aşk yaşamaya başlar. Ancak Shana'nın uçlarda yaşayan kocası Joe'nun bu sadakatsizliği öğrenmesi üçünü birden fırtınalı bir sona doğru sürüklemeye başlar.

''Hayatının Seçimi''nde başrolleri Charlie Hunnam, Terrence Howard, Liv Tyler, Patrick Wilson paylaşıyor.

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

PAMUK PRENSES VE AVCI

Kötü kalpli kraliçe (Charlize Theron) sonsuz güç için yeryüzünde kendisinden daha güzel olan tek kişiyi, Pamuk Prensesi (Kristen Stewart) ortadan kaldırmak için yetenekli avcıyı (Chris Hemsworth) zorla görevlendirir. Fakat Pamuk Prensesin insanlığı karanlıktan kurtaracak güce ve seçilmişliğe haiz olduğunun farkında değildir. Kendisini öldürmeyen Avcı'dan savaş sanatı eğitimi alan prenses şimdi halkını karanlıktan kurtarmak için mücadele eder.

Alice Harikalar Diyarında filminin yapımcısı Joe Roth'un da yapımcıları arasında yer aldığı film Pamuk Prenses masalını fantastik bir boyuta taşıyor. Ödüllü reklam filmi yönetmeni Rupert Sanders'ın ilk sinema filmi olan yapımın senaryosunda ise Hossein Amini ve Evan Daugherty'nin imzası var.

ARAMIZDA BEBEK VAR FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]

ARAMIZDA BEBEK VAR

Barbara ve Nicolas beraber çok mutlu olan ve çocuk yapmaya kadar veren bir çifttir. Anne olmak daha çok Barbara'nın fikri olsa da baba olmanın heyecanı Nicolas'ı da sarar. Barbara hamileliği süresince bedenen ve ruhen bir çok değişim yaşayacak, bebek sahibi olamanın çift üzerindeki etkisi doğumdan sonra daha çok hissedilecektir...

Aşk, bağlılık, annelik, fedakarlık üstüne bir film olan Aramızda Bebek Var/A Happy Event, Louise Bourgoin ve Pio Marmaï'yi başrollere taşıyor. Eliette Abecassis'in romanından yönetmen Rémi Bezançon ve Vanessa Portal tarafından uyarlanmış duygu yüklü bir dram. Toronto Film Festivali'nde de gösterilen yapım iki insan arasındaki yoğun bir beraberliğin kişileri nasıl ve nereye kadar değiştirebileceğini sorgulayan bir öykü.