BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.492,36
HABER /  DÜNYA

İşte silahlı göstericinin vurulma anı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde polis tarafından kafasından vurulan ve durumu ağır olan eylemcinin vurulma anı görüntüleri basına servis edi...

Abone ol

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde polis tarafından kafasından vurulan ve durumu ağır olan eylemcinin vurulma anı görüntüleri basına servis edildi.
Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Yüksekova ilçemizde 6 Aralık 2013 günü çıkan çatışmada, 2 eylemcinin hayatını kaybetmesinin ardından, 7 Aralık 2013’te cenaze törenine müteakip eylemcilerin, öğrenci yurtlarına saldırmasıyla bölgeye sevk edilen polis ekiplerine açılan ateşe ateşle karşılık verilmesi sonucunda, silahlı eylemcilerden biri yaralanmıştır. Yaralı eylemci üzerinde M.T. adına düzenlenmiş kimlikle, Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış, ilk müdahalesinden sonra Van’da Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır. Daha sonra yapılan araştırma sonucunda, üzerinde M.T. kimliğiyle tedavi altına alınan yaralı eylemcinin gerçekte 1993 doğumlu B.T. isimli şahıs olduğu ve BTÖ kırsal alan faaliyetlerinde bulunmaktan arandığı anlaşılmıştır” denildi.
(İHA)