BIST 9.446
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.497,31
HABER /  SEÇİM

İşte seçimlerde Başbakan'ın oy kullanacağı il!

Başbakan Davutoğlu, günlerdir kesintisiz şekilde üzerinde çalıştığı milletvekili aday listelerini tamamladı. Listeler bugün YSK’ya verilecek. Davutoğlu, seçimler için ilk mitingini ise son muhtıra ile aynı tarihte yani, ‘27 Nisan’da yapacak.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri için milletvekili aday listesi üzerindeki son çalışmalarını yoğun bir mesai ile yürüttü.

Davutoğlu, seçim üst kurulu toplantısında çerçevesi çıkartılan listeye son şeklini vermek üzere dün gün boyu Başbakanlık Resmi Konutu’nda çalıştı. Milletvekili aday tanıtımı ve seçim beyannamesini 15 ya da 16 Nisan’da açıklaması planlanan Davutoğlu, meydanlara da, anlamlı bir günde çıkıyor. 24 Nisan’da, Yüksek Seçim Kurulu’nca (YSK) milletvekili aday kesin listelerinin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Davutoğlu, ‘e-muhtıra’nın yıldönümü olan 27 Nisan’da meydanlara inecek.

LİSTELERDE SON RÖTUŞLAR YAPILDI

Başbakan Davutoğlu, kesintisiz liste mesaisini dün Başbakanlık Resmi Konutu’nda sürdürdü. Cumartesi-Pazar gece geç saatlere kadar Genel Merkez’de üst kurul ile çalışan Davutoğlu, listelerin YSK’ya verileceği son güne gelinirken, Başbakanlık Konutu’nda tek başına liste mesaisine devam etti. Dün gün boyu Başbakanlık Konutu’nda çalışan Davutoğlu, listeler üzerindeki son rötuşları yaptı. Davutoğlu’nun son şeklini verdiği liste, bugün de partide tekrar değerlendirmeler yapıldıktan sonra saat 17’de YSK’ya sunulacak. Listelerin YSK’ya verilmesinin ardından Davutoğlu’nun seçim mesaisi, seçim startı ile meydanlarda sürecek.

ADAY TANITIMLARI 14 NİSAN'DA

14 Nisan’da YSK’nın kesin listeleri açıklamasının ardından 15 ya da 16 Nisan’da, seçim beyannamesinin açıklanacağı ve aday tanıtımının yapılacağı Ankara Arena’da görkemli bir tören planlanıyor. Davutoğlu, itirazların ve son düzeltmelerin ardından 24 Nisan’da YSK’nın kesin listeleri Resmi Gazete’de yayımlamasıyla birlikte de seçim meydanlarına inecek. Davutoğlu’nun, ilk mitingini, hükümete karşı e-muhtıra’nın verildiği tarih olan 27 Nisan’da yapması planlanıyor.

‘e-muhtıra’ İLE AYNI DÖNEMDE

Dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın talimatıyla TSK’nın internet sitesinde yayınlanan bildiri ile laiklik konusunda Hükümet’e yönelik sert ifadeler yer almış ve TSK’nın, “kanunlarla kendisine verilen görevleri eksiksiz yapma” konusundaki kararlılığını sürdürdüğü vurgulanarak, “darbe” uyarısında bulunulmuştu. TSK bildirisi, Türk siyasi hayatına  “e-muhtıra” olarak tarihe geçmişti.

OYUNU KONYA’DA KULLANACAK

Seçim startını Hakkari’den başlatacağını duyuran Başbakan Davutoğlu’nun miting programı henüz netleştirilmedi. İlk olarak Hakkari’ye gitmesi planlanan Davutoğlu’nun tüm Büyükşehirler ile kongre sürecinde gidemediği illerde miting yapması planlanıyor.  Bundan önceki seçimlerde oyunu Konya’da kullanan Başbakan’ın, 7 Haziran’da da yine oyunu Konya’da kullandıktan sonra seçim sonuçlarını Ankara’da izlemesi planlanıyor.