BIST 9.739
DOLAR 32,51
EURO 34,79
ALTIN 2.424,79
HABER /  GÜNCEL

İşte Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi şehit eden saldırının nedeni

Rize Emniyet Müdürlüğü'ndeki silahlı saldırıda Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi şehit oldu, Personel Şube Müdürü ile 1 koruma polisi yaralandı. Saldırının nedeni 'tayin' tartışması çıktı.

Abone ol

RİZE Emniyet Müdürlüğü'ndeki silahlı saldırıda Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi şehit olurken, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit Can Köksal da yaralandı. Saldırgan polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu gözaltına alınırken, saldırıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. 

DEREPAZARI'NDA GÖREVLİ... Derepazarı Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube'de görevli polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile görüşmek üzere İl Emniyet Müdürlüğüne geldi. Cep telefonu ve silahını güvenlikte bırakarak Verdi'nin makamına giren Saraçoğlu, bir süre görüştükten sonra buradan ayrıldı.

SİLAHINI ALIP GERİ DÖNDÜ... Cep telefonu ve silahını aldıktan sonra geri dönen Saraçoğlu, koşarak girdiği makam odasında, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit Can Köksal'ı silahla vurdu.

EMNİYE MÜDÜRÜ ŞEHİT OLDU... Yaralanan Verdi, Polat ve Köksal hastanelere kaldırıldı. Emniyet Müdürü Verdi, hastanedeki tüm kurtarma çalışmalarına rağmen şehit oldu. Emniyet Müdürü Verdi ile yer değişikliği için görüşmek istediği öğrenilen İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

VALİ AÇIKLADI: TAYİN TALEBİ REDDEDİLMİŞ... Rize Valisi Kemal Çeber, silahlı saldırıya uğrayan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin şehit düştüğünü açıkladı. Vali Çeber, saldırının nedeninin polis memurunun tayin talebinin geri çevrilmesi olduğunu açıkladı. Saldırgan polis memuru yaralı olarak gözaltına alındı.

Şehit Emniyet Müdürü Binali Yıldırım'ın korumalığını yapmış

 VERDİ'Yİ BOYNUNDAN VURMUŞ... Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, tayin talebiyle makama çıktığı esnada bilinmeyen bir nedenle İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi boynundan, Personel Şube Müdürü Ercan Polat'ı sol göğsü ve sırtından, polis memuru Yiğit Can Köksal'ı bacağından yaralamıştır. Yaralılar tedavi altında. Ancak Altuğ Verdi, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu" dedi.

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi şehit oldu

Altuğ Verdi nereli eşi Leyla Verdi ve çocukları..