BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,55
HABER /  GÜNCEL

İşte PKK'nın silah bırakma şartı

Kandil'e çekilen PKK'lılar orda 6-7 ay askeri ve siyasi eğitim görecek. Bu süre içinde de gözler Meclis'te olacak. Sebebi de 'genel af' çıkarılması...

Abone ol

Çözüm süreci kapsamında 8 Mayıs’tan itibaren sınır dışına çekileceğini açıklayan PKK, militanların bir kısmını Suriye’ye göndermeyi tasarlıyor.

Milliyet'ten Namık Durukan'a konuşan eski bir PKK yöneticisi, örgütün önümüzdeki günlere ilişkin yol haritasıyla ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

PKK'LILARA KANDİL'DE ASKERİ EĞİTİM VERİLECEK

Bu hafta örgütten bir grubun Şemdinli bölgesinden Kuzey Irak’a çekileceği bilgisinin verildiği haberde, PKK'lı teröristlerin ana kamplarda 6-7 ay kapsamlı askeri ve siyasi eğitime tabi tutulacağı ve bu süre içinde TBMM'deki çalışmaları izleyeceği belirtildi.

PKK GENEL AF ÇIKANA KADAR SİLAH BIRAKMAYACAK

Milliyet'in haberine göre Kandil yönetimi "umut verici gelişmeler" olması halinde halinde, eğitimli birliklerinin üçte birini Suriye’ye kaydırmayı düşünüyor. PKK yönetimi genel af da dahil kapsayıcı düzenleme gerçekleştirilene kadar silahlı gücünü korumayı tasarlıyor.

İşte Eski PKK yöneticisinin Milliyet'ten Namık Durukan'a anlattıkları;

“1999 dönemi farklıydı. Çekilme kararına yönelik talimat Abdullah Öcalan tarafından gelince hızlı hareket başlatıldı ve yıl sonuna varmadan bitti. O dönem bazı devlet yetkililerinin isteği doğrultusunda içeride bir kısım güç kaldı. Çekilme sonrasında beklediğimiz siyaset değişikliği olmayınca, 2002’den itibaren 20-30’ar kişilik küçük gruplar halinde içerideki güçler takviye edildi.

Örgüt Öcalan’ın idam edileceği gibi hazırlığını yaptı. 2003’te hükümetten çözüme dair mesaj alınmayınca Öcalan ‘Savaşı başlatın’ talimatı verdi. Daha sonra ayrılmak zorunda kalan Nizamettin Taş, Osman Öcalan’ın da içinde bulunduğu kadronun bir bölümü, ‘Olmaz, yanlış karar’ dedik. Bu önerimiz kabul görmedi. ”

Örgütten bir grubun bu hafta Şemdinli bölgesinden Kuzey Irak’a çekilmesi bekleniyor. Şemdinli’yi Çukurca ve Uludere bölgesindeki gruplar izleyecek.

Ana kamplara çekilecek silahlı gruplar 6-7 ay kapsamlı askeri ve siyasi eğitime tabi tutulacak. Bu sürede TBMM’deki çalışmaları izleyecek olan Kandil yönetimi umut verici gelişmeler kaydedilmesi halinde, eğitimli birliklerinin üçte birini Suriye’ye kaydırmayı düşünüyor. PKK yönetimi genel af da dahil kapsayıcı düzenleme gerçekleştirilene kadar silahlı gücünü korumayı tasarlıyor.