BIST 9.695
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.426,06
HABER /  GÜNCEL

İşte PKK'nın haraç tarifesi

Teslim olan bir PKK'lının ifadesine dayandırılan fiyat tarifesinde yok yok.

Abone ol

Teslim olan bir teröristin ifadesiyle ortaya çıkan PKK'nın haraç tarifesinede yok yok. Sigaradan şekere, uyuşturucudan, insan kaçakçılığına birçok şeyden haraç kesen PKK, kasası için büyük bir gelir kaynağı oluşturmuş durumda.

İŞTE O HARAÇ TARİFESİ

Ağustos 2009'da Hakkari'de teslim olan Şervan Bozova kod adlı Ramazan Demir ifadesinde, İran'dan Türkiye'ye katırlarla yapılan kaçakçılık faaliyetlerinden sigara (100 kutu-katır başı), çay (50 kg.-katır başı), şeker (100 kg.-katır başı), benzin-mazot(18 lt-katır başı) gibi kalemlerden 3-5 dolar gibi sözde vergilendirme yaptıklarını, bu yolla Türkiye sanayii ve üreticisine darbe vurmayı hedeflediklerini, ham uyuşturucu madde (baz morfin ve işlenmiş uyuşturucu maddeler), eroin gibi kalemlerden ise daha yüksek vergiler (haraç) alındığını, insan kaçakçılığı işinden de (kişi başı) 5 dolar alındığını, bu yolla da devletin zora sokularak enerjisinin bir kısmını mültecilere ayırmaya zorlanmasının hedeflendiğini; Türkiye'den İran'a yapılan kaçakçılık faaliyetlerinden ise elbise, kozmetik ürünler, araba yedek parçaları gibi kalemlerden katır başı vergiler alındığını İran'a götürülen kokainden ise kg başına 3000 dolar (İran'da kilogram fiyatı 50 bin dolar) aldıklarını, İran'a Türkiye'den av tüfeği kaçakçılığının da PKK'nın kontrolünde gerçekleştiğini beyan etmişti.

TÜRKİYE'DEKİ TARLALARIN AFGANİS'TAN VEYA KOLOMBİYA'DAN AŞAĞI KALIR YANI YOK

Yeni Akit Gazetesi'nin haberine göre, PKK'nın uyuşturucu işindeki 'maharetleri' saymakla bitmiyor. Geçen hafta gerçekleştirilen Diyarbakır operasyonunun ardından Türkiye'nin de, uyuşturucunun merkezi sayılan Afganistan veya Kolombiya'dan aşağı kalır yanının olmadığı ortaya çıktı.