BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,58
HABER /  GÜNCEL

İşte PKK'nın bölünme ve iç savaş planı!

Suriye'de yaşanan iç savaş PKK'nın asla gerçekleşeceğine inanmadığı büyük hayalin yeniden canlanmasına neden oldu. Süleyman Özışık yazdı

Abone ol

Son günlerde artan terör saldırıları ve HDP'nin pasifize edilmesi gösteriyor ki PKK artık siyasi bir kanada ihtiyaç duymuyor. Çünkü Suriye'de yaşanan iç savaş PKK'nın asla gerçekleşeceğine inanmadığı büyük hayalin yeniden canlanmasına neden oldu.

Hangi hayal mi?

Suriye'de kurdukları kantonlara Doğu ve Güneydoğu'yu da dahil ederek büyük Kürdistan Devleti'ni kurma hayali. Bunun için başarmaları gereken bazı işler vardı.

İyice anlaşılması için adım adım gidelim.

Aylar boyunca Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiğini yalan yanlış fotoğraflarla yayıp durdular. Devlet ilk başlarda bu söylentiyi "Deli saçması" diyerek önemsemedi. Ama Hürriyet, Cumhuriyet ve Zaman gibi gazetelerin bu iddiaları aralıksız manşetlerine taşımaları üzerine mesele ciddiye bindi.

Hemen ardından kasti bir tahrikle çıkarılan 6-7-8 Ekim Kobani olayları bu söylentiye Kürt kesiminden büyük kitlelerin inanmasına neden oldu. Türkiye IŞİD'e yardım yapmadığını söylediğinde atı alan Üsküdar'ı çoktan geçmişti.

İkinci hedef barajı geçmekti.

Yazının tamamını okumak için linki tıklayın