BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  MEDYA

İşte 'paralel yapı'nın yeni adı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Recep Tayyip Erdoğan gibi Gülen Cemaati'ne 'paralel yapı' demiyor. Bakın 'paralel' yerine Davutoğlu ne diyor...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

AK Parti'nin yeni genel başkanı Ahmet Davutoğlu, dün ilk kez partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer, Ahmet Davutoğlu'nun bu ilk konuşmasında izlenimlerini yazdı.

Çakırözer, yazısındaki en ilginç not ise Ahmet Davutoğlu'nun Gülen Cemaati için 'parelel yapı' demekten kaçınması: "Cumhuraşkanı Erdoğan’ın her fırsatta dile getirdiği Gülen Cemaati’ne yönelik ‘paralel yapı’ ifadesini Davutoğlu kullanmamaya özen gösteriyor. Başbakan onun yerine hem grup konuşmasında hem de Genel Kurul’da hükümet programını okurken ‘iç ve dış vesayet odakları’ demeyi tercih etti."

Utku Çakırözer'in 'Erdoğan’ın Gölgesinde İlk Gün' başlıklı bugünkü yazısı şöyle:

AK PARTİ BARIŞIN TEMİNATI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün yeni kurduğu hükümetin başı olarak ilk kez Meclis’teydi. Erdoğan’ın yokluğunda ilk kez AKP grup toplantısına katıldı ve konuşma yaptı. Oradan birkaç not ile başlayalım.

- Davutoğlu konuşmasında sık sık AKP’ye ve onun Meclis grubuna övgüler dizdi, ‘kahramanlar’ dedi. İç barış, bölgesel barış ve uluslararası barışın teminatı olarak partisini gösterdi. Buna rağmen milletvekilleri sıralarından gelen alkışlar Erdoğan döneminin çok gerisindeydi.

- Milletvekilleri sıralarından gelen cılız alkışları, balkonlardaki gençlik ve kadın örgütlerinden gelen partililerin attığı solganlar dengeledi.

PARÇALANMA KAYGISI SÜRÜYOR

- Davutoğlu üst üste birkaç kez partide yaşanan geçiş sürecinde birlik ve bütünlüğün önemini vurguladı ve partisine “Bu topluluk içine fitne, kulis, lobi, fraksiyon sokmayalım. İç tartışmalar enerjimizi tüketmemeli” çağrısı yaptı.

- AKP kongresinde Abdullah Gül’ün ismini bile anmamıştı. Dün grup kürsüsünden Erdoğan’ın yanı sıra ona da teşekkür etti.

PARALEL GİTTİ, VESAYET GELDİ

- Cumhuraşkanı Erdoğan’ın her fırsatta dile getirdiği Gülen Cemaati’ne yönelik ‘paralel yapı’ ifadesini Davutoğlu kullanmamaya özen gösteriyor. Başbakan onun yerine hem grup konuşmasında hem de Genel Kurul’da hükümet programını okurken ‘iç ve dış vesayet odakları’ demeyi tercih etti.
- Kongre konuşmasında olduğu gibi yine yargıdaki cemaatçi yapı konusunu gündeme getiren Davutoğlu, Yargıtay Başkanı Ali Alkan ile görüşmesinde gündeme getirdiğini ima ederek “Yargının kendini özeleştirden geçirme dönemi geldi” diye konuştu.