BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.426,55
HABER /  MEDYA

İşte Özışık'a göre referandumun anahtarı

İnternethaber yazarı Süleyman Özışık, referandumda başarının sırrının halkın umudu olduğunu söyledi. Özışık, halkı korkutanın bu sandığın kaybedeni olacağını ileri sürdü.

Abone ol

İnternethaber yazarı Süleyman Özışık, referandumda seçmeni korkutan tarafın kaybedeceğini söyledi. Şu anda her iki tarafında bu şekilde bir politika izlediğini belirten Özışık, konuyu uç noktalara taşımanın da anlamsız olduğunu ve milletin bunları komik karşıladığını kaydetti.

Süleyman Özışık, NTV'de referandum sürecini değerlendirdi. Yeni anayasa için yapılacak referandumu, dünyanın sonu gibi anlatılmasının doğru olmadığını ve her iki kesimin de sandıktan çıkacak sonuca razı olacağını kaydeden Özışık, konunun oldukça sade olduğunu, başbakanlığın aradan kalktığını söyleyerek, anayasada yapılacak değişikliğin oldukça çetrefilli anlatıldığını kaydetti. İşte Özışık'ın o sözleri:

"Bu sistemin bu kadar detaylı konuşulması da bana tuhaf geliyor. Başbakanın yetkilerini cumhurbaşkanına veriyorsunuz deseniz aslında bu sistemi anlatmak yeterli olacaktır. Yani başbakanı aradan çıkarıyorsunuz. Maalesef öyle bir çetrefilli biçimde anlatılıyor ki ekran başında cümlenin sonu geldiğinde, ne anlattı ben ne anlamalıyım diyorsunuz.

"HALKA UMUT VEREN KAZANACAK"

Bazıları işi çok uç noktalara getirmeye başladı. İşte tek adam rejimi, diktatörlük, Meclis tamamen feshedilecek gibi bir korkutucu söylemler. Şahsi kanaatimdir ki bu referandumda korkutan kaybedecek, umut veren kazanacak. Şu ana kadar CHP veya "hayır" diyen kesimin şu ana kadar yaptığı, AK Parti'nin de buna karşılık antitez olarak karşısına koyduğu şey sadece korku! Halbuki ortada bir resim var. Darbeleri yaşamış ve en son 15 Temmuz gibi bir darbeyi yaşamış ve çıplak elle tankların karşısına çıkmış bir millete diktatör gelecek diye korkutmak açıkça komik karşılanıyor.

"KONUYU SULANDIRMAMAK LAZIM"

Bazıları bu konuyu o kadar uç noktaya taşıyor ki... Gülümseyelim diye söylüyorum. Bir profesör artık konuyu öyle bir dereceye getirmiş ki şöyle bir analiz yapmış. Twitter'da rastladım. Diyor ki "Tüm diktatörleri araştırdım 44 numaralı ayakkabı giyiyorlarmış, Recep Tayyip Erdoğan da 44 numaralı ayakkabı giyiyor" işi bu kadar da sulandırmamak lazım.

KARARSIZLARIN GEREKÇESİ

Kamuoyunda sürekli dillendiren bir konu var. "Erdoğan'dan sonra ne olacak" düşüncesi. AK Parti'ye gönül veren kesimin düşüncesi var. AK Parti'nin içerisinde bir kesim varsa işte bu endişeye kapılan seçmen kararsız kalıyor.

"HAYIR'CILAR BİLE ŞAŞIRACAK"

Bu sistemden sonra gelebilecek olan bazı kanunlar ortaya çıkacak. Ben de şu an hayır diyenlerin bile hayal edemeyeceği değişiklikler olacak. Hatta bu konuda bir çalışma var. Düşünün çalışmalarından memnun olunmayan milletvekili yine milletçe azledilebilecek. Bu uyum yasalarıyla olacak ve hatta seçim kanunu bile değiştirilecek. "