BIST 9.098
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,85
HABER /  GÜNCEL

İşte orjinal Balyoz Darbe planları

Balyoz Planı’nın orijinal kopyalarının bulunduğu Gölcük Donanma’daki zuladan diğer darbe planlarının orijinal kopyaları da çıktı.

Abone ol

Balyoz Planı’nın orijinal kopyalarının bulunduğu Gölcük Donanma’daki zuladan diğer darbe planlarının orijinal kopyaları da çıktı.

Balyoz Planı’nın orijinal kopyalarının bulunduğu Gölcük Donanma’daki zuladan Ergenekon’un temel delilleri olan Şener Eruygur liderliğinde hazırlanan darbe planlarının orijinal kopyaları da çıktı. Genelkurmay Başkanı ve Başbakan’ı istifa ettirme planları da var.

SARIKIZ, AYIŞIĞI VE YAKAMOZ DA DARBE PLANLARI DA GÖLCÜK’TEN ÇIKTI

Ergenekon davasının temelini oluşturan Ayışığı, Sarıkız ve Yakamoz darbe planlarının asıllarının renkli slaytları Gölcük Donanma Komutanlığı’ndan çıktı.

Slaytlardaki tüm plan çalışmalarının “Gemi Aslanı, Yetim, Tayfa, Çiyan, Ocak” gibi kod isimlerle yer aldığı görüldü. Kod isimlerle dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün istifaaya zorlanması, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın etrafı istifalarla boşaltılarak etkisiz hale getirilip düşürülmesi gibi planlamalar yapılıyor.

Orijinal belgeler ‘zula’dan çıktı

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebi üzerine savcılık tarafından Gölcük Donanma Komutanlığı’nda ele geçen ve davayı ilgilendiren belgeler gönderildi. Balyoz Darbe Planlarının bire bir orjinallerinin çıktığı Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şubesi Kısım Amiri Kemal Yakar’ın odasının zeminindeki zuladan Şener Eruygur liderliğinde hazırlanan Ayışığı, Sarıkız ve Yakamoz darbe planlarının orjinallerinin de bulunduğu ortaya çıktı.

Aynı belgeler daha önce sanık emekli Orgeneral Şener Eruygur’un Atatürkçü Düşünce Derneği’ndeki (ADD) odasında da ele geçirilmişti. Binlerce sayfalık belgeler arasında şu ana kadar Genelkurmay’ın da inkar ettiği Cumhuriyet Çalışma Grubu’na ait slaytlar da Gölcük’te çıkan belgeler arasında yer alıyor.

‘Yetim’in istirahati’ için göreve

Gölcük’te bulunan darbe planı slaytlarında Başbakan Tayyip Erdoğan, dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, TBMM ve kuvvet komutanlarına çeşitli kod isimler verildiği görüldü.

Hilmi Özkök, mahkemede verdiği ifadesinde “Ayışığı ve Sarıkız darbe planları bana ilk olarak slayt şeklinde geldi” demişti. Özkök’ün söz ettiği darbe planlarında kendisine “Yetim” kod adı verilerek nasıl tavsiye edileceği “Yetim’in istirahate çekilmesi” başlığı altında anlatılıyor.

Özkök’ü istifaya zorlamak için yapılacaklar şöyle sıralanmış: “En büyüklerin (Kuvet Komutanları) yapacağı açıklamaların metinlerinin hazırlanması”, “safların belirginleşmesi. (+) ve (-) lerin tespiti. (+)’larla temas edilmesi, (-)’lerin sınıfta kalmalarının planlanması”, “Bazı (-) lere vaatlerde bulunulması”, “Bir ve İki’nin altında sağlam adamlar bulunması veya bunların oldu bittiyle hareketsiz bırakılması”, “Kaplan (KKK Aytaç Yalman) ile irtibat elemanı bulunması”, “En Büyükler’in arka arkaya sert açıklamalar yapması”, “Emekli’lerin bir alt Büyükler’in ve Sivil’lerin Gemi Aslanı ve Yetim’i hedef alan açıklamaları”, “Üst taban’ın Yetim’e açık ve imzalı mektup yazması”, “Taban’ın yoğun mektup, faks ve e-posta ile tepkisi”, “Kaplan’ın son anda işin içine çekilmesi”..

İdhar kadroları oluşturulsun

Gelebilecek tepkilerin de hesaplandığı planda, Hilmi Özkök’ün istifa ettirme planını öğrenip, darbeci ekibi dağıtmaya kalkışabileceği belirtiliyor. Bunlara önlem olarak “Hazırlıkların çok sınırlı grup ile yapılması, hücre şeklinde yapılanma” isteniyor. Özkök’ün adımlarını önlemek için ‘Koro’ kod adı verilen medyanın kullanılması isteniyor. Darbeci ekip dağıtılsa bile Ayışığı’nı sürdürecek idhar (yedek) kadroların hazırlanması isteniyor.

ÖZKÖK NASIL İSTİFAYA ZORLANACAK?

13 numaralı “Direktif” başlıklı slaytta ‘Yetim’in istirahati için geliştirilecek olaylar’ başlığı altında yapılacaklar sıralanıyor:

-Doğrudan girişim: 4 en Büyükün ziyareti

-Dolaylı girişim: Ana üstlerin topluca imzalı resimlerinin Yetim’e verilmesi

-Gri girişim: Tabanın yazılı ve imzalı resimlerinin 4 en büyük tarafından Yetim’e verilmesi.

-Siyah girişim: Taban’ın ve sivilin dışarıdan ‘ya uyu, ya uyu’ baskısı.

Darbecinin sigara parası bile ‘örtülü’den

Darbeye zemin çalışmaları yapmak amacıyla kurulduğu belirtilen ve her seferinde inkar edilen CÇG belgeleri de Donanma’nın kalbinden çıktı. İddianamede, “Darbeye zemin hazırlamak için yapılacak çalışmalar için kurulan birim” olarak tanımlanan CÇG’ye dair çok sayıda belge arasında en dikkat çekeni 2004 Mart ayında CÇG’nin yaptığı harcamaların gösterildiği cetvel oldu. Para kaynağının Jandarma Genel Komutanlığı ödeneğinden sağlandığı belirtilen belgeye göre “İnternet, sigara,kontör, yayın, afişler, maç biletleri, Anıtkabir ziyaretleri...” gibi çalışmalara bir ayda toplam 3 bin 300 lira harcanmış. Sadece bir aylık gider tablosundaki bazı bilgilere göre internete 10 lira, kontöre 40 lira, dergilere 10 lire, yemeğe 35 liren, afişlere 200 lira, sigara ve diğer masraflara ise 310 lira harcandığı belirtiliyor. Şener Eruygur, Jandarma’nın örtülüğü ödeneğinden kaybolan trilyonlarla ilgili ayrı bir davada yargılanıyor.

Milletvekillerini AK Parti’den kopar

Ayışığı Darbe Planıyla ilgili 3 numaralı slaytta “Azami sayıda Tayfa’nın Gemi Aslanı’nı terk etmesi” başlığı altında hükümeti devirmek için yapılması istenenler sıralanıyor. Milletvekillerinin ‘tayfa’ olarak kodlandığı planda yapılacaklar şöyle sıralanmış: “Tayfa’ların analiz edilerek gruplandırılması”, “Gruplarla temas kurularak organize edilmesi, liderlerin belirlenmesi”, “Tayfa’ların Koro şarkılarında kullanılacak tema ve argümanların belirlenmesi”, “Ayrılan Tayfalar’ın dağılmadan yeni bir grup kurmalarının sağlanması.”

Planın ‘Gemi Aslanı’ kod adı verilen Başbakan Erdoğan tarafından öğrenilmesi durumunda yapılacaklar da belirlenmiş. Planı öğrenen Başbakan’ın milletvekillerine baskı yapabileceği belirtilerek buna karşı alınması gereken tedbirler de şöyle sıralanmış: “Temasın azami gizlilikle ve güvenilir grup liderleriyle bire bir görüşmeler şeklinde yapılması”, “Koro şarkılarının (istifalaların) topluca veya en azından gruplar halinde arka arkaya bir hafta on gün içinde yapılması”, “Ayışığı’na katılan bütün tayfaların teknik takip altında tutulması.”

PLAN BAŞARILI OLMAZ İSE NELER YAPILACAK?

21 nolu “Alternatif hal tarzı” başlıklı planda, Özkök ve Erdoğan’ı istifaya zorlanması planının başarılı olamaması durumunda yapılacaklarbelirlenmiş: “Kaplan (Aytaç Yalman) Gemi Aslan’ını ve Yetim’i hedef göstererek istirahate çekilmeye ikna edecek”, “Abide (Yaşa Büyükanıt) tasfiye edilecek”, “Ocak Başı’lar (Ordu Komutanları) düzenlenecek”, “Gemi Aslan’ı kontrol altına alınacak.”

Star