BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.311,63
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İşte öğretmen atamalarına kesin çözüm

Atanamayan öğretmenler konusuna Milli Eğitim Bakanlığı kesin çözüm üretti. Bakanlık, YÖK'ten bu fakültelerin kapatılmasını isteyecek...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmen kaynaklarının planlanmasıyla ilgili bir birim oluşturulduğunu dile getirdi.

Dinçer, öğretmenlik mesleği için bir stratejik plan hazırladıklarına dikkat çekerek "Nerede, hangi alanlarda ve ne kadar öğretmene ihtiyacımızın olacağını belirledik. Onun üzerinden biz eğitim fakültelerine öğretmen yetiştirmeleri konusunda bir yönlendirme yapacağız" dedi.

Star'ın haberine göre yapılacak çalışma sonucunda, belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda eğitim fakültelerinin kontenjanlarında düzenlemeye gidilecek. Bazı eğitim fakültelerinin kapatılması gündeme gelebilecek. Ayrıca yeni açılan üniversitelere de eğitim fakültesi açılmayacak.

FİZİK,KİMYA,BİYOLOJİ KAPANIYOR

Eğitim fakültelerinin kapatılması için YÖK'e talepte bulunacağı alanların başında Fizik, Kimya, Biyoloji, İlköğretim Matematik gibi branşlar geliyor. Bu fakültelerde desteklenmesi planlanan alanlar ise Okul Öncesi öğretmenliği, Rehberlik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Bilişim Teknolojileri, Teknoloji ve Tasarım, İngilizce, Türk Dili ve Edebiyatı, Zihinsel Engelliler Sınıfı Öğretmenliği, Beden Eğitimi, Müzik ve Matematik gibi branşlar olacak.