BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İşte Milletvekillerinin 2014 karnesi!

CHP, milletvekillerinin sosyal medya ve yazılı basında da ne kadar aktif olduklarını ortaya koyan bir tablo hazırladı.

Abone ol

Her seçim dönemi sonrası, Milletvekillerinin gerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerek alanlarda ne kadar çok çalışıp çalışmadığı seçmenler tarafından mercek altına alınıyor. Ancak seçmenlerin bu yöndeki algısını rakamlardan ziyade medya organlarının belirlemediği biliniyor.

Seçmenler; bazı Milletvekillerinin kendilerini tam anlamıyla temsil ettiğini düşünürken bazılarının da yeterince çalışmadığı ve verilen temsil yetkisinin hakkını veremediğini düşünüyor.

CHP’liler yaptıkları çalışma ile milletvekillerinin çalışmalarına ilişkin rakamsal tabloları ortaya koyarak seçmenlerin hangi milletvekilinin daha çok çalıştığına ilişkin sorularına yanıt bulmaya çalıştı.

İşte Milletvekillerinin sosyal medya ve yazılı basında da ne kadar aktif olduklarını ortaya koyan o tablo:

YASAMA FAALİYETLERİ
Milletvekillerinin seçmenleri temsil ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki faaliyetlerine göre sıralamalar şu şekilde;

Kanun Teklifleri;
CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal verdiği 297 kanun teklifi ile ilk sırada yer alırken MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır 186 ile ikinci, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise 142 kanun teklifi ile üçüncü sırada yer alıyor.

Yazılı Soru Önergeleri;
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri verdiği 7145 yazılı soru önergesi ile birinci sırada yer alırken, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu 6279 ile ikinci, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık 4208 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Genel Görüşmeler;
Onaylanmış ve onay bekleyen genel görüşme teklifleri açısından da CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal 27 Genel Görüşme talebiyle birinci sıradayken MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural 20 ile ikinci, MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır 16 ile üçüncü sırada yer alıyor.

MİLLETVEKİLLERİNİN YAZILI BASIN KARNESİ
2014 senesi Ekim ayı sonuçlarına göre Cumhuriyet Halk Partisi’nde, CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal 4 milyon 7 bin 466 tiraj ile en çok haberi yapılan Milletvekili iken, ikinci sırada 3 milyon 553 bin 402 tiraj ile CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 2 milyon 469 bin 920 tiraj ile de CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu üçüncü sırada yer alıyor.

MİLLETVEKİLLERİNİN TWİTTER KARNESİ
Erkek Milletvekilleri arasında twitterı en çok kullanan erkek Milletvekileri sıralamasında Kasım 2014 verilerine göre birincilik yine 1144 twitle CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’a ait iken ikincilik 660 twitle MHP Milletvekili Lütfü Türkkan’a üçüncülük ise 556 twit ile AKP Milletvekili Selçuk Özdağ’a ait.

Kadın Milletvekilleri arasında birincilik 1,894 twit ile CHP Milletvekili Sena Kaleli’de ikinci CHP Milletvekili Binnaz Toprak’ın 957, üçüncü Melda Onur’un ise 894 twiti var.

Toplamda Milletvekilleri arasında birincilik 1,894 twit ile CHP Miletvekili Sena Kaleli’de iken ikinci 1144 twit ile CHP Milletvekili Mahmut Tanal, üçüncülük ise 957 twit ile CHP Milletvekili Binnaz Toprak’a ait.