BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,07
HABER /  GÜNCEL

İşte Mehmet Altan'ı yakan o kayıt! Sunucu da bakın kim?

Ahmet Altan serbest kalırken Mehmet Altan tutuklandı. Peki Mehmet Altan'ı yakan neydi? İşte Mehmet Altan'ı yakan Can Erzincan TV'deki o konuşması.

Abone ol

Ahmet Altan denetimli serbestlikle salındı, Mehmet Altan ise cezaevine gönderildi. Peki Mehmet Altan'ı yakan neydi?

Sulh Hakimliğinin Mehmet Altan'ı tutuklama gerekçesi 'açıkça darbe çağrısında' bulunması.

Mehmet Altan'ı yakan Fethullah Gülen'in Can Erzincan televizyonunda yaptığı konuşması. Programın ev sahipliği yapan isim de dikkat çekici. Fethullah Gülen'e verdiği destekle bilinen ve darbeden sonra kaçmaya çalışırken yakalanan Nazlı Ilıcak. Şu anda cezaevinde olan Nazlı Ilıcak programın ev sahipliğini yapıyor ve Altan kardeşleri ağırlıyor.

"Özgür Düşünce' ismini taşıyan programa Mehmet Altan programa kardeşi Ahmet Altan ile birlikte katılmış. 1 saati aşkın süre devam eden program kanalın yayınları yasaklandığı için illegal şekilde başka bir uydudan aktarılmış.

14 TEMMUZ DARBESİNDEN 1 GÜN ÖNCESİ

İlginçtir ki program tam da darbeden 1 gün önce gerçekleştirilmiş. Mehmet Altan programda başını yakan şu sözleri sarfediyor;-'Türkiye devleti içinde de muhtemelen bütün bu gelişmeleri dış dünyada daha fazla belgeleyen, izleyen bir başka yapı da var. Onun ne zaman torbadan elini çıkaracağı, nasıl elini çıkaracağı belli değil.' 

İşte Mehmet Altan'ın ağabeyi ile birlikte katıldığı o program;