BIST 9.541
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.489,89
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İşte Kılıçdaroğlu'nun kandil mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BErat Kandili mesajı yayınladı

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugünü yarına bağlayacak gecede kutlayacağımız Berat Kandili vesilesiyle, insanlık onuruna yaraşır aydınlık dolu bir geleceği inşa etmek için biz, bir kez daha elimizi herkese uzatıyoruz." dedi.

MÜSLÜMAN DÜNYASININSIKITNILI SÜRECİNE DİKKAT ÇEKTİ

Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Berat Kandili’nin insanlık aleminin ve Müslüman dünyasının geçtiği sıkıntılı, sorunlarla dolu süreçte kutlandığına dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, açıklamasında "Bu sorunların üstesinden ancak, kinden, garezden, yalandan, riyadan, haksızlıktan, hukuksuzluktan, soygundan, vurgundan, yolsuzluktan, yetim malına el uzatmaktan ve kibirden uzak durarak gelebiliriz. Barışa, kardeşliğe ancak insanı insan yapan değerleri esas alarak ulaşabiliriz. Berat, suçtan, cezadan kurtulmak, hür ve özgür olmak anlamındadır. Hukukta 'beratı zimmet asıldır' ve bu kural evrenseldir. Kin, nefret ve intikamın egemen olduğu yerde zulüm ve şiddet, sevgi, saygı ve hoşgörünün egemen olduğu yerde ise kardeşlik ve dostluk vardır. Bugünü yarına bağlayacak gecede kutlayacağımız Berat Kandili vesilesiyle, insanlık onuruna yaraşır aydınlık dolu bir geleceği inşa etmek için biz, bir kez daha elimizi herkese uzatıyoruz. Biz, sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluğu, dayanışmayı ve kardeşliği esas alıyoruz.

Ancak bu anlayışla acının, gözyaşının terörün, şiddetin ve umutsuzluğun yerini, huzur, barış, umutla yaşama sevinci alabilir. Bu duygularla, Berat Kandili’nin İslam dünyasının sıkıntılarından kurtulmasına, insan haklarının önündeki engellerin kalkmasına, huzur ortamında yaşamamıza vesile olmasını diliyor, vatandaşlarımızın ve İslam dünyasının Berat Kandilini kutluyorum." ifadelerine yer verdi.