BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,70
ALTIN 2.488,79
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İşte Kılıçdaroğlu'nun büyükşehir adayları

CHP lideri Kılıçdaroğlu CHP'nin büyükşehir belediye başkanlığı ile ilgili adaylarını Uğur Dündar'a açıkladı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü ve CHP'nin yerel seçim planına ilişkin konuştu.

Kılıçdaroğlu yerel seçim için başkanların ve yeni başkan adaylarının seçim bölgelerine ineceklerini bire bir görüşeceklerini, kapı kapı dolaşacaklarını ve dert dinleyeceklerini anlattı.

Dündar Kılıçdaroğlu'na kamuoyunun en merak ettiği sorulardan biri olan "Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olacak mı?" sorusuna cevap verdi. Kılıçdaroğlu'nun kaçamak cevap vererek önce Sarıgül'ün CHP'ye aday olması gerektiğini belirtti. Sarıgül'ün "Ben gelirsem "5 bin kişiyle gelirim" açıklamasına atıfta bulunarak "İsterse 10 bin kişiyle gelsin ama önce partimizde üye olarak görmek istiyoruz" dedi.

Uğur Dündar'ın "Sarıgül CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıdır diyebilir miyiz?" sorusuna Kılıçdaroğlu "Kesin değil" dedi.

Uğur Dündar Kılıçdaroğlu'ndan aldığı izlenimlere göre Sarıgül'ün sürpriz olmazsa CHP'nin büyükşehir adayı olacağını iddia etti.

AK PARTİ VE CHP ARASINDAKİ FARK 4 PUAN

Ayrıca Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı ankete göre İstanbul'da AK Parti ve CHP arasındaki fark 4 puana indi. Buna göre Kılıçdaroğlu seçimi kazanacaklarına inanıyor.

ANKARA VE İZMİR ADAYLARI KİMLER?

CHP'nin çok tartışılan İzmir için başka birinin aday olacağı iddiasına karşılık Aziz Kocaoğlu'nun aday olacağı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu Aziz Kocaoğlu'nun mağdur olduğunu ve büyük işler başardığını kendisinin de desteklediğini belirtti.

ANKARA İSMİ NET DEĞİL

CHP'nin Ankara adayı sorusuna Kılıçdaroğlu'nun cevap vermediğini yazan Dündar süpriz olabileceğini belirtti.