BIST 9.812
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.433,35
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İşte Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi

CHP 34. Olağan Kurultayı ikinci gün çalışmalarına başladı.

Abone ol

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bin 164 delegenin oyunun alarak yeniden genel başkan seçildi. Kurultayda asıl rekabetse bugün yaşanıyor.

Delegeler 60 kişilik parti meclisi için sandığa gidecek. En çok merak edilense partide ikinci adamın kim olacağı.

CHP kulisleri hareketli. Parti meclisi üyelikleri için kıyasıya bir mücadele var. En büyük rekabet ikinci adam konumundaki teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcılığı için yaşanıyor. Bu koltuğa iki isim aday.

Halen bu görevi yürüten Nihat Matkap ve geçmişte bu görevde bulunmuş olan Adnan Keskin. Bu iki ismin de kurultaya saatler kala Kılıçdaroğlu'nu evinde ziyaret ettiği belirtiliyor.

İŞTE O LİSTE

Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde ise şu isimler yer aldı:

Listede yer alan isimler: Veli Ağbaba, Haluk Koç, Volkan Canalioğlu, Levent Gök, Gürbüz Çapan, Faruk Laloğlu, Ali İhsan Köktürk,

ÇAPAN LİSTEDIŞI

Eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, görevden alınan CHP Kadın Kolları Başkanı Zuhal Samlı da listeye girdi.

İşadamı Cemal Canpolat, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük’ün eşi İstanbul Milletvekili Sedef Küçük de anahtar listede yer aldı.

SÜRPRİZ İKİ İSİM

Listede iki sürpriz asker kökenli partili de yer aldı. Eski Sakarya CHP İl Başkanı emekli albay Cem Hatunoğlu ile YAŞ kararlarına tepki olarak görevinden istifa eden tuğgeneral Ali Er yer aldı.

Listede yer alması beklenen Fikri Sağlar ise liste dışında kaldı.

'DIŞA DÖNÜK BİR CHP OLMALI'

Kılıçdaroğlu’nun PM için önereceği anahtar listede yer alması beklenen eski Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, NTV’ye yaptığı açıklamada, dün gece Kılıçdaroğlu ile görüşmeye ilişkin yapılan değerlendirmelerin yanlış olduğunu belirtti ve anahtar liste üzerine konuşmadıklarını söyledi.

Genel Başkan'la daha önce de konuşmuştuk ve düşüncelerimi ifade ettim” diyen Tekin, “O düşünceler ne?’ sorusuna “Seçimden sonra açıklayayım” yanıtını verdi.

Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifasında ‘yeni CHP’de yaşanan sıkıntılar’ vurgusu yapan Tekin, yeni PM ile bu sıkıntıların aşılıp aşılmayacağı sorusu karşısında, “Kesinlikle aşılması gerekiyor. Sadece bugün değil kesintisiz 30 yıldır bu mecrada siyaset yapan bir insan olarak, iç iktidara dönük kavgaların, mücadelelerin son bulması gerekiyor... Önümüzdeki dönemde dışa dönük bir CHP olmalı ve genel başkan da bu şekilde düşündüğü için itiraz etmiştim” ifadelerini kullandı.

Tekin, daha önceki “AK Parti’den CHP’ye katılımlar olabilir” açıklamasıyla ilgili de, “Sadece AK Parti değil; genel başkan da merkez sağdaki siyasetçilere bir çağrı yaptı. Ben ise, AK Parti içinde yakınen tanıdığım eski CHP’lilere yönelik bir yuvaya davet yaptım ve bu benim bir temennimdi” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU EVİNDE ÇALIŞIYOR

NTV canlı yayınına katılan CHP milletvekili Gökhan Günaydın, Kılıçdaroğlu'nun liste üzerinde evinde çalıştığını söyledi. Bilim Platformu için 12 isim ve 80 kişi de parti meclisi olmak üzere 92 kişinin listede olduğunu belirtti.

Bilim Platformu listesinde yer alan bazı isimler de şöyle:

Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Prof. Dr. Sencar Ayata, Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Prof. Dr. Nur Serter, Prof. Dr. Burhan Şenatalar ile gazeteci Gürbüz Evren.

LİSTE DELİNECEK Mİ?

CHP Lideri'nin listesinden bazı isimlerin çizilebileceği ve Kılıçdaroğlu'nun listenin delinebileceği de CHP kulislerinde konuşuluyor.

BAYAR: AKTİF SİYASETİN DIŞINDAYIM

Bu arada CHP saflarına katılacağı öne sürülen eski Demokrat Türkiye Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Bayar, "Demokrat parti üyesiyim ama aktif siyasetin dışındayım" diyerek haberi doğrulamadı. Bayar, "Bu yöndeki taleplerin temenniden ibaret olduğunu düşünüyorum" dedi.