BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.490,36
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İşte Kayahan'ın vasiyeti

Kayahan'ın vasiyeti yarın yerine getirilecek. Bu sabah hayatını kaybeden Kayahan Kanlıca Mezarlığı'na defnedilecek.

Abone ol

Türk pop müziğinin büyük ustası Kayahan, tedavi gördüğü Acıbadem Hastanesi'nde bu sabah hayatını kaybetti. Cenaze töreninin ise yarın yapılacağı belirtildi.

Kayahan için yarın sabah Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda bir anma töreni düzenlenecek. Kayahan, Teşvikiye Camii'nde öğle vakit kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıca Mezarlığı'na defnedilecek.

İŞTE VASİYETİ

Kayahan'ın vasiyeti gereği deniz gören bir yere defnedilmek istediği için Kanlıca Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi. Ayrıca sanatçının ailesi cenazeye çelenk göndermek isteyenlerin, çelenk yerine Mehmetçik Vakfı'na bağış yapmalarını istedi.

Kayahan, uzun süredir amansız hastalıkla boğuşuyordu. Kayahan'ın ölüm haberinin ardından sevenleri büyük üzüntü yaşadı.

KAYAHAN'IN HASTALIĞI NEYDİ?

Kayahan yumuşak doku kanseri sebebiyle tedavi görüyordu. Son günlerde durumu kötüye gidince yeniden Acıbadem Hastanesine kaldırılmıştı.


ekran-resmi-2015-04-03-09.26.26.20150403170058.png
AİLESİNİN TEK RİCASI VAR

Sanatçının ailesi cenazeye çelenk göndermek isteyenlerin, çelenk yerine Mehmetçik Vakfı'na bağış yapmalarını istedi. Kayahan bütün konserlerinde satılan hediyelik eşyalarının gelirini Mehmetçik Vakfı'na bağışlıyordu.

Kanser sebebiyle hayatını yitiren Kayahan son şarkılarını, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde Belediye'nin 14 Şubat Sevgililer Günü'nde verdiği konserinde seslendirmişti. 

KAYAHAN'IN SON DİLEĞİ: HAKKINIZI HELAL EDİN

Kayahan'a, uzun yıllar vokalliğini yapan eşi İpek Açar ve uzun yıllar Kayahan bestelerini seslendiren ve bir süredir de küs olduğu Nilüfer eşlik etmişti. Kayahan, Nilüfer ile bu konserde barışmıştı. Usta sanatçının konserine gelen sevenlerine son sözü ve dileği 'Hakkınızı helal edin, Allah'a emanet olun' oldu.

"SİZ DE HAKKINIZI HELAL EDİN"

Sırasıyla ‘Gönül Sayfam’ ve ‘Yemin Ettim’ gibi unutulmaz bestelerini eşiyle yorumlayan Kayahan o gün kendisi için sahneye konulan koltukta oturdu. Sanatçı, “Benden size hakkım helal, siz de hakkınızı helal edin. Yakında daha rahat kalkacağım günler olacak. Hayal edin, hayal ettiğiniz sürece yaşarsınız” sözleriyle duygusal anların yaşanmasına neden oldu, gözyaşları aktı...

Telif hakları yüzünden 14 yıldır küs olan Kayahan ve Nilüfer, hayranlarının önünde birbirlerine sarıldı ve sevilen şarkılarını yıllar sonra kol kola söyledi.

"BEŞİKTAŞ'A ŞAMPİYONLUK" DİLEDİ

Kayahan sahneden ayrılmadan önce “Beşiktaş Allah ısmarladık. Şampiyonluklar diliyorum. Hakkımızda hayırlısı neyse o gelsin başımıza” diyerek konser alanındakilerle vedalaşmıştı.

İŞTE KAYAHAN'IN ŞARKILARINI SON SESLENDİRDİĞİ O KONSERİNDEN GÖRÜNTÜLERİ:

ekran-resmi-2015-04-03-09.25.44.png 

ekran-resmi-2015-04-03-09.29.01.png
NİLÜFER İLE BU KONSERDE BARIŞMIŞTI


Beşiktaş Belediyesi 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Beşiktaş Meydanı'nda bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, telif hakları yüzünden 15 yıldır dargın olan sanat dünyasının iki dev ismi Kayahan ve Nilüfer bir araya gelerek barıştı.

KAYAHAN'IN ÖLDÜĞÜNÜ SUAT SUNA DUYURDU


Kayahan'ın ölüm haberini Suat Suna twitter hesabından "Bugün kara bir gün... Ben ikinci babamı kaybettim, Türkiye de Büyük Usta'sını... Rahat uyu Kayahan Abi. Unutulmayacaksın..." diyerek duyurdu.

ekran-resmi-2015-04-03-09.25.59.png

USTA SANATÇI KAYAHAN'IN ŞARKILARI

1991 tarihli “Yemin Ettim” Kayahan’ın çok konuşulan ilk albümüydü. 1993 yılında “Son Şarkılarım” adını verdiği başka bir çalışmasında söz ve müziği yine kendisine ait 10 şarkı yer aldı. “Sarı Şekerim“, “Vazgeçmem“, “Aman” gibi herkes tarafından beğenilen parçaların bulunduğu albüm önemli sayıda dinleyiciye ulaştı.

NİLÜFER'DEN, İBRAHİM TATLISES'E PEKÇOK SANATÇI O'NUN ŞARKILARINI SÖYLEDİ

Kayahan‘ın, iki yıl sonra, 1995’te “Benim Penceremden” adlı albümündeki “Ben Anadolu Çocuğuyum”, “Allah’ım Neydi Günahım” gibi başarılı bestelerini yalnızca kendisi değil, pek çok müzisyen de söyledi, 'Allah'ım neydi Günahım' şarkısını en başarılı seslendirenlerden biri de İbrahim Tatlıses oldu.

 ART ARDA HİT PARÇALARI PATLATTI: EMRİN OLUR, ATIN BENİ DENİZLERE, ŞAMPİYON...

Sanatçı 1996 tarihli “Canımın Yaprakları” isimli çalışmasında ve ardından gelen “Emrin Olur” albümde yine hit olan besteler üretti. Özellikle “Emrin Olur”, “Atın Beni Denizlere”, “Şampiyon” gibi şarkılar dönemin öne çıkan parçaları oldu.

TARİHE GEÇEN KONSERİ

Yurtiçinde ve yurtdışına pek çok konser veren Kayahan, 1992 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ankara Kızılay Meydanı’nda yüz altmış bini aşkın izleyiciye verdiği konserle tarihe geçti. Doğa ve çevre konusundaki duyarlılığı ile de tanınan Kayahan, insanların bu konulara olan ilgisini arttırmak amacıyla pek çok yardım konseri verdi ve gönüllü olarak çalışmalarda yer aldı.

ALTIN PORTAKAL KAZANDIRAN ŞARKI: GECELER- DİNLEMEK İÇİN PLAYER'A TIKLAYINIZ

Kayahan 1986 yılında katıldığı uluslararası Akdeniz Müzik Yarışması’nda “Geceler” adlı şarkısıyla  “ALTIN Portakal” ödülünü kazandı.



KAYAHAN'IN EFSANE PARÇASI 'EMRİN OLUR'U DİNLEMEK İÇİN PLAYER'A TIKLAYINIZ