BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İşte kar tatili olan iller? Listede 20 il var

Yoğun kar yağışı nedeniyle Tunceli, Ordu, Sivas, Elazığ, Düzce, Bitlis, Bolu, Kastamonu, İnebolu, Karabük, Tokat, Bayburt, Muş ve Kars'ta okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Abone ol

Yoğun kar yağışı nedeniyle dün gece peş peşe tatil haberleri geldi. Türkiye genelinde 20 ilde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. 

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 20 ilde bugün eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

Yurtta dün öğle saatlerinde başlayıp akşamdan itibaren etkisini artıran ve bazı kentlerde zaman zaman tipiye dönüşen kar yağışı yüzünden eğitime bir gün ara verildi.

ERZURUM OKULLAR TATİL EDİLDİ

Erzurum'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yaşanan tipi ve kar yağışı nedeniyle anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim öğretime bugün ara verildiği bildirildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı duyuruldu.

TUNCELİ-SİVAS-DÜZCE
Kar yağışı dolayısıyla Tunceli kent merkezi ve bağlı köyler, Ovacık, Pülümür, Nazımiye, Mazgirt, Hozat ilçe merkezleri ile bağlı köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda, Kars'taki tüm okullarda, Sivas'ta kent merkezi, Suşehri, Gölova, Akıncılar, Koyulhisar, Yıldızeli, İmranlı ilçelerinin tamamı ile Ulaş ve Hafik ilçelerindeki anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde, Düzce il genelinde taşımalı sistemle eğitim gerçekleştirilen okullarda eğitim verilemeyecek.

ELAZIĞ TATİL KARARI

Elazığ'da merkeze bağlı belde ile köylerdeki okullarda kar yağışı nedeniyle bugün bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmesi kararlaştırıldı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Elazığ merkez ve merkeze bağlı belde ile köylerde 14 Aralık Çarşamba günü okullar tatil edildi. Karakoçan ilçesinde de kar yağışından dolayı taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda da bugün eğitim öğretime ara verilmesi kararlaştırıldı.

BİTLİS-SAKARYA BİNGÖL-MUŞ VE YOZGAT OKULLAR TATİL
Bitlis il merkezi ve bağlı köylerindeki okullarda, Sakarya'da taşımalı sistemle eğitim veren okullarda, Muş'ta merkez ile bağlı belde ve köylerdeki okullarda, Bingöl'de il merkezi, bağlı belde ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullar ile Karlıova ilçesindeki okullarda, Yozgat'ta da taşımalı eğitim öğretim gören öğrenciler için okullar tatil edildi.

Gümüşhane'de de yoğun kar yağışı ve aşırı soğuk dolayısıyla Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinde resmi ve özel, okul öncesi, ilkokul, lise, yaygın eğitim ve özel eğitim okullarının bir gün tatil edilmesi kararı alındı. Bayburt'taki tüm okullarda, Konya'nın Hadim ve Derbent ilçelerindeki bütün okullar ile Halkapınar, Yunak, Güneysınır ve Bozkır ilçelerinde taşımalı eğitime ara verildi.

Karaman'da şiddetli kar yağışı ve tipi nedeniyle köy ve beldelerde, taşımalı eğitim ile okullara erişimi sağlanan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.

Ordu'nun Aybastı, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Kabataş, Korgan, Mesudiye, Ulubey ve Akkuş, Bolu'nun Gerede ve Mengen ilçesine bağlı Pazarköy köyünde, Kastamonu'nun Şenpazar, İnebolu, Azdavay ve Bozkurt, Karabük'ün Ovacık ve Eflani, Tokat'ın Başçiftlik ilçeleri ile Giresun'un Alucra ve Şebinkarahisar ilçelerindeki okullarda da eğitim verilemeyecek.

İŞTE KAR TATİLİ KARARI VERİLEN İLLER

Muş merkez ile bağlı belde ve köylerdeki okullarda eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Muş merkez ile bağlı belde ve köylerdeki okullarda eğitime bugün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, ilçelerde eğitime ara verilmesi konusunun kaymakamlıklarca değerlendirileceği kaydedildi.

KARS'TA İL GENELİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kars'ta etkili olan kar yağışı sebebiyle il genelindeki tüm okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Kars Valisi Rahmi Doğan, yaptığı açıklamada, bölgede özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının akşam saatlerinden itibaren il genelinde etkili olduğunu söyledi.

Kentteki tipi ve kar yağışı nedeniyle öğrencilerin mağdur olmaması için eğitime ara vermeyi kararlaştırdıklarını ifade eden Doğan, il genelindeki anaokullar, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim-öğretime bugün bir gün süreyle ara verildiğini kaydetti.

İlde kar yağışı halen etkisini sürdürüyor.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı son kar yağışı sonrası ilçe merkezinde 25, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 50 santimetreye ulaştı.

TUNCELİ'DE EĞİTİME KAR TATİLİ

Tunceli'deki kar yağışı sebebiyle kentin Pülümür, Hozat, Mazgirt, Ovacık ve Nazımiye ilçelerinde yarın eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kent genelinde dün gece başlayıp halen etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle öğrencilerin mağdur olmaması amacıyla Pülümür, Hozat, Mazgirt, Ovacık ve Nazımiye ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün bir gün süreyle ara verildi.

Kent merkezinin yanı sıra Pertek ve Çemişgezek ilçelerinde ise eğitimin devam edeceği belirtildi.

ORDU'DA 8 İLÇEDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Ordu'nun bazı ilçelerinde kar yağışı dolayısıyla eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte gün içerisinde etkisini gösteren kar nedeniyle Aybastı, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Kabataş, Korgan, Mesudiye ve Ulubey ilçelerinin tamamında eğitime bugün bir gün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, Akkuş ilçesinde ise taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bir gün ara verildiği kaydedildi.

SİVAS'TA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Sivas'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelinde yaşanan tipi ve kar yağışı nedeniyle anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim-öğretime yarın ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, Sivas il merkezi ile Suşehri, Gölova, Akıncılar, Koyulhisar, Yıldızeli, İmranlı ilçelerinin tamamı Ulaş ve Hafik ilçelerinde taşımalı eğitim görülen ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiği aktarıldı.

Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ELAZIĞ'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Elazığ'da merkeze bağlı belde ile köylerdeki okullarda kar yağışı nedeniyle yarın, bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmesi kararlaştırıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Elazığ merkez ve merkeze bağlı belde ile köylerde 14 Aralık Çarşamba günü (bugün) eğitim öğretime bir gün ara verildi.

Öte yandan, Karakoçan ilçesinde de kar yağışından dolayı taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda da bugün eğitim öğretime ara verilmesi kararlaştırıldı.

DÜZCE'DE TAŞIMALI EĞİTİME KAR ENGELİ

Düzce'de kar yağışı nedeniyle il genelinde taşımalı sistemle eğitim gerçekleştirilen okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, akşam saatlerinde etkisini gösteren yoğun kar yağışının devam ettiği, olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla taşımalı sistemle eğitim gerçekleştirilen okullarda eğitim öğretime 14 Aralık Çarşamba ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

BİTLİS'TEN TATİL HABERİ GELDİ

Bitlis merkez ve bağlı köylerinde okullar, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın için tatil edildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, Bitlis merkez ve bağlı köylerinde eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamilelerin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

BOLU MENGEN VE GEREDE'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bolu'nun Mengen ve Gerede ilçelerinde kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, ilçede sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle bugün için eğitime ara verildi.

İlçede görev yapan engelli ve hamile kamu çalışanları da yarın idari izinli sayılacak.

KASTAMONU'DA BİR İLÇEDE KAR TATİLİ 

Kastamonu'nun Şenpazar ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışının etkisini sürdürdüğü Şenpazar'nda, öğrencilerin mağdur olmaması için okullar 14 Aralık Çarşamba tatil edildi.

İNEBOLU VE AZDAVAY'DA OKULLAR TATİL

İnebolu ve Azdavay'da kar yağışı nedeniyle, taşımalı eğitim verilen okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

İnebolu ve Azdavay Milli Eğitim Müdürlüklerinden yapılan açıklamada, mahalle ve köylerden ilçe merkezine taşımayla gelen öğrencilerle sınırlı kalmak kaydıyla eğitime yarın için ara verilmesi kararı alındığı belirtildi. İnebolu ve Azdavay'da kar yağışı nedeniyle, taşımalı eğitim verilen okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

İnebolu ve Azdavay Milli Eğitim Müdürlüklerinden yapılan açıklamada, mahalle ve köylerden ilçe merkezine taşımayla gelen öğrencilerle sınırlı kalmak kaydıyla eğitime bugün için ara verilmesi kararı alındığı belirtildi.

KARABÜK'TE İKİ İLÇEDE OKULLAR TATİL

Karabük'ün Ovacık ve Eflani ilçelerinde kar yağışı nedeniyle, taşımalı ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Ovacık ve Eflani'de akşam saatlerinde başlayan kar yağışının etkisini artırdığı belirtildi.

Söz konusu iki ilçede taşımalı eğitim veren ilk ve orta dereceli okullarda bugün için eğitime ara verildiği kaydedildi.