BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,92
ALTIN 2.523,48
HABER /  GÜNCEL

Çarkın'dan tüyler ürperten itiraflar

Eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın, resmi emirlerle Kürt işadamlarının öldürüldüğünü iddia etti

Abone ol
Öcalan'a övgüler yağdıran Eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın'dan müthiş sözler! Bugün güne bomba gibi düşen Nevruz açıklamaları sonrası katıldığı bir TV programında, Kürt iş adamlarının teröre destek verdikleri gerekçesiyle yargısız insaf edildiklerini iddia eden Çarkın, o dönemde ölüm emrini verenlerin şimdi bir köşeye çekildiğini söyledi.

İşte Çarkın'ın tarihe geçecek çok önemli açıklamaları...


Bir dönemi aydınlatacak çok önemli açıklamalar, bu kez eski bir Özel Harekatçı'dan geldi. Nevruz törenlerinde bölücü başına övgüler yağdıran Eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın, CNN Türk katıldığı BeşNbirK adlı programda Cüneyt Özdemir'in sorularını cevapladı. 

Özdemir'in "Yargısız infaz yaptınız mı?" sorusuna "evet" cevabı vererek, yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyen Çarkın, bir dönem teröre destek verdikleri iddiasıyla bazı Kürt işadamları için ölüm listesi hazırlandığını söyledi. Dönemin başbakanının "teröre yardım eden işadamlarının listesinin" elinde olduğunu söylediğini kaydeden Çapkın, o dönemde bazı isimlerin de öldürüldüğünü kabul etti. İnfaz emirlerinin resmi emirler olduğunu söyleyen Çarkın, iddia edilen yargısız infazlarla ilgili "Gerçekleri Araştırma Komisyonu" kurulması gerektiğini söyleyerek, "Eğer bir kan aktıysa devletin elinden aktı" dedi.

DÜNDAR'A DÜZENLENECEK SUİKASTİ AÇIKLAMIŞTI

Eski Özel harekat polisi Ayhan Çarkın, Star TV'ye yaptığı açıklamalarla gündeme gelmiş Ergenekon tutuklusu Nedim Şener'in de katıldığı TV programında Uğur Dündar'ın sorularını cevaplamıştı. Çarkın programda, Susurluk kazasının Ergenekon’u aydınlatan bir lamba olduğunu söylemiş, Uğur Dündar için de ’ölüm emri’verildiğini, ancak Abdullah Çatlı’nın buna karşı çıktığını açıklamıştı.

İŞTE ÇARKIN'IN GEÇMİŞİ

Ayhan Çarkın, 12 Eylül öncesi terör nedeniyle lise eğitimini tamamlayamadı. 1985’te polis oldu. Gönüllü olarak Özel Harekat kursuna gitti ve Korkut Eken’in verdiği derslerin ardından Diyarbakır’da 4 yıl görev yaptı. İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’nde çalışırken operasyonlarda 15 kişinin ölümüne yol açtığı iddiasıyla yargılandı.

DYP milletvekili Sedat Bucak’ın korumalığını yaptığı sırada 28 Temmuz 1996’da kumarhane işletmecisi Ömer Lütfi Topal’ın öldürülmesi olayına adı karıştı. 4 ay sonra 3 Kasım 1996’da Susurluk’taki kaza bu dosyanın açılmasına neden olunca tutuklandı. Susurluk davasında 8 ay sonra tahliye edildi. Yargılama sonunda 2001’de 4 yıl ceza aldı. Karar kesinleşince teslim oldu 296 gün hapis yattı. Topal’ın öldürülmesi davasından da beraat etti.

İŞTE ÇARKIN'IN MÜTHİŞ AÇIKLAMALARI