BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

İşte İstanbul'un seçim anketi

İşte İstanbul'un son seçim anketi. Başbakan Erdoğan önündeki son anketi açıkladı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti toplantısında İstanbul için yaptırılan seçim anketini açıkladı.

AK Parti'nin ildeki oyunun yüzde 52.1, Başkan Kadir Topbaş'a desteğin ise yüzde 55'e çıktığı belirtildi.

Milliyet'in haberine göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan kahvaltılı değerlendirme toplantısına İstanbul milletvekilleri ile il teşkilatından gençlik ve kadın kolları yöneticileri katıldı. 61 kişinin hazır bulunduğu toplantıda, çözüm sürecinde gelinen durumu anlatan Erdoğan, "Her şey planlandığı gibi gidiyor. Muhalefetin bütün olumsuz yaklaşımına karşın bu işi bitirmeye kararlıyız" dedi.

"HALKIN DESTEĞİ GİDEREK ARTIYOR"

Akil İnsanlar Heyeti'nin çalışmalarından memnuniyetini de dile getiren Erdoğan'ın, "Toplumun her kesimine hitap eden, bu konunun uzmanı isimler çalışıyor. Performansları da beklediğimden yüksek. Çözüm sürecine halkın desteği giderek artıyor" dediği belirtildi.

Milletvekilleri ve teşkilatından da bu çalışmalara destek isteyen Başbakan'ın "Projeye gönüllü olarak sahip çıkın" uyarısında bulunduğu belirtildi.

DESTEK YÜZDE 70'E ÇIKTI

Sürecin başlangıcında bazı bölgelerde oluşan olumsuz tablonun, yürütülen çalışmalar sonrası daha iyi noktalara gelmeye başladığını kaydeden Erdoğan, Türkiye genelinde sürece desteğin yüzde 57'lerden bugün yüzde 70'lere ulaştığını da açıkladı. Bu orana gelinmesinde 3 aydır çatışmaların durması ve şehit cenazesi gelmemesinin etkili olduğu ve yurt genelinde yürütülen bilgilendirme çalışmalarının meyvesini verdiği kaydedildi. Başbakan'ın, desteğin en düşük çıktığı Karadeniz ve Ege'nin ardından tüm yurtta çözüm sürecinin anlatılması için çalışma başlattıklarını da söylediği kaydedildi. AK Partililer, önümüzdeki günlerde Akdeniz, Marmara ve İç Anadolu Bölgelerine heyetler halinde giderek süreci anlatacak. Daha sonra da Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da çalışma yapılacak.

İSTANBUL ANKETİ
Toplantıda İstanbul için yapılan anketin sonuçları da açıklandı. Buna göre AK Parti'nin oyu yüzde 52.1 çıkarken başkan Kadir Topbaş'a olan destek ise yüzde 55 çıktı

"UYANIK OLUN"

Erdoğan, seçim sürecine yönelik çalışmalar konusunda da uyarılarda bulundu. Başbakan'ın, teşkilatına "Kapı kapı dolaşarak yürüttüğümüz çalışmaları halka anlatın. Muhalefetin tavrı ortada. Sürekli hakaret var. Bundan sonraki süreçte de provoke etmeye çalışacaklardır. Birlik ve beraberliği koruyun. Uyanık olun" uyarılarında bulunduğu da belirtildi. Başbakan'ın sunumunun ardından toplantıda milletvekilleri ve parti yöneticileri de söz alarak hem süreç hem de İstanbul'daki projelerle ilgili sorular yöneltti. Çoğu milletvekili, 20 milletvekilinin söz aldığı kaydedildi.

BUGÜN EGE'LİLERLE BULUŞACAK

Başbakan Erdoğan, bugün de Ege Bölgesi milletvekilleriyle kahvaltılı toplantıda buluşacak. Çözüm sürecine ilişkin en fazla tepkinin geldiği bölge olan Ege'de Erdoğan'ın uyarılarını teşkilatına iletmesi bekleniyor. İzmir, Aydın, Manisa gibi muhalefetin kazandığı belediyeler konusunda da Erdoğan'ın seçim sürecine ilişkin uyarılarda bulunması bekleniyor.

anket-sonucu.jpg