BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,68
HABER /  GÜNCEL

İşte İstanbul'u kana bulayan o kadın

Sultanahmet'teki saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın görüntüleri yayınlandı.

Abone ol
Bir polis memurunun şehit olduğu hain saldırının faili de belli oldu. Güvenlik kameralarına yakalanan teröristin DHKP-C militanı Elif Sultan Kalşen olduğu açıklandı. Kalşen, 1 Mayıs eylemlerinde "örgüt üyesi olduğu" gerekçesiyle gözaltına alınmış; ancak mahkemece serbest bırakılmıştı.
 
İstanbul'da Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısını gerçekeleştiren ve İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından kimliği açıklanan Elif Sultan Kalsen'in daha öncede polis tarafından yapılan bir çok operasyonda gözaltına alındığı ortaya çıktı.
 
Sultangazi Polis Merkezi'ne gerçekleştirilen ve polis memuru Bülent Özkan'ın şehit edildiği olaya karışarak canlı bomba olarak aranan Sultan Kalsen'in gerçek kimliği şok etti.
 
 23.20150106213919.jpg
 
BİNBAŞIYA SUİKAST EMRİNİ ELİF VERMİŞ
 
Sultanahmet saldırını gerçekleştiren Sultan Kalsen'in daha önce Sultangazi Polis Merkezi'ne yapılan ve polis memuru Bülent Özkan'ın şehit edildiği saldırı sonrasında 9 canlı bombadan biri olarak arandığı ortaya çıkmıştı.
 
Bu olayın ardından Kalsen bir basın açıklaması yaparak iddiaları yalanlamış fakat DHKP-C'ye düzenlenen operasyonda tutuklanmıştı.
 
Mahmeke tarafından kabul edilen iddianamede tutuklanarak cezaevine gönderilen Kalsen, Elif Sultan Kalsen'in DHKP-C tetikçisine, Hayata Dönüş operasyonu sırasında Bayrampaşa Cezaevi'nde görevli olan emekli binbaşı Z.B.'nin öldürülmesi için istihbarat toplama emri verdiği tespit edilmişti. Emniyete gelen ihbarlar neticesinde yakalanan Ömür Altun, bunu itiraf etmiş ve suikast için istihbarat toplama emrini Elif Sultan Kalsen'den aldığını açıklamıştı.
 
'KULUÇKA ALANI'NA YAPILAN OPERASYONDA GÖZALTI
 
Sultanahmet saldırısında polis memuru Kenan Kumaş'ı şehit eden ve bir polis memurunun da yaralanamasına neden olan Sultan Kalsen daha önce DHKP-C'nin Okmeydanı'ndaki 'kuluçka alanı'na yapılan operasyon sonrasında polis tarafından arandığı ortaya çıktı.
 
500 polis ve özel harekat birliklerinin de katıldığı operasyon öncesinde binlerce dakikalık MOBESE kayıları incelenmiş ve Okmeydanı'nı her defasında savaş alanına çeviren kişilerin kimlikleri tek tek ortaya çıkarılmıştı. Yapılan bu operasyon sonrasında 44 kişi gözaltına alınmış ve Sultan Kalsen için ise arama çalışması başlatılmıştı.

KAMERALARA YAKALANDI
 
İstanbul Valisi Vasip Şahin'in 'kimliğini araştırıyoruz' dediği kadın canlı bombanın görüntüsüne Show TV ulaştı. Görüntülerde kadın canlı bombanın şube müdürlüğüne yaklaştığı anlar görülüyor.

İşte o görüntüler...


DOLMABAHÇE SALDIRISIYLA BAĞLANTISI VAR MI?

 
Sultanahmet'teki Turizm Polisi Şube Müdürlüğü önündeki bombalı saldırı sonrası emniyet alarma geçti. Güvenlik güçleri, bugünkü saldırı ile 1 Ocak'ta Dolmabahçe Sarayı'na yönelik saldırı girişimi arasında bağlantı olup olmadığını araştırıyor.
 
İstanbul'da yeni yılın ilk günü Dolmabahçe Sarayı'ndaki nöbet kulübesine el bombası atan F. Ö, üzerinde silahla gözaltına alındı. Bombanın patlamadığı ve şans eseri yaralanan kimsenin olmadığı olay sonrası soruşturma başlatıldı.
 
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı; DHKP/C terör örgütü mensubu F.Ö.’ nün 01 Ocak tarihinde gerçekleştirdiği Dolmabahçe eylemi sonrası, güvenlik güçlerinin örgütün başarısız eylemi nedeniyle tekrar bir eylem arayışı içerisinde olduğu bilgisine ulaşıldığını açıkladı.