BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,58
HABER /  GÜNCEL

İşte İmralı'ya gidecek gazeteci heyeti! İnternethaber açıklıyor!

İmralı'ya gidecek gazeteci heyetinin taslak listesi hazırlandı! İnternethaber o taslak listeyi açıklıyor...

Abone ol

NESRİN YILMAZ/ANKARA
İNTERNETHABER- ÖZEL

MİT, Adalet Bakanlığı ve HDP'nin ortak çalışmasıyla İmralı Adası'na gidecek gazetecilerin isminin bulunduğu taslak liste hazırlandı. Liste Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın nihai kararıyla şekillenecek.

İmralı adasına, Abdullah Öcalan'a yardımcı olmak için gidecek sekreterya konusu gündemdeyken, adaya gidecek gazeteciler listesi de neredeyse tamam. Sekreterya heyetinde Hatip Dicle'nin ve Kürt kadın hareketinden bir kadının olacağı neredeyse kesin gibi.

BİR YIL ÖNCE DÜŞÜNÜLMÜŞTÜ 

Bundan bir yıl önce Öcalan’ın gazeteci ve âkil insan grubuyla, avukatlarla görüşmesinin, ‘çözüm sürecine faydalı olması’ kaydıyla mümkün olabileceği konuşulmuştu. O tarihte Başbakan olan Erdoğan bu konuda, “Şu anda doğrusu gündemimizde böyle bir şey yok ama ilerde olur mu olmaz mı, dedim ya şartlar belirler, gün ola harman ola... Zaman bunları gösterir” ifadesini kullanmıştı.

O gün geldi. Çözüm sürecine faydası olacağı düşünülen gazeteciler heyetinde olması muhtemel isimler, MİT, Adalet Bakanlığı ve HDP'nin ortak çalışması sonucu hazırlandı.

10 gün içerisinde adaya gidecek gazeteci heyetinin taslak listesinde şu isimler yer alıyor:

Etyen Mahçupyan

Ali Bayramoğlu

Oral Çalışlar

Fadime Özkan

Hüseyin Yayman

Yıldıray Oğur

Mithat Sancar

SEÇİM SÜRECİ ÖNCESİ TAMAMLANMASI İSTENİYOR 

Gazeteci heyetinin adaya 10 gün içerisinde gitmesi bekleniyor. Seçim süreci öncesinde adadaki düzenlemelere son şeklinin verilmesini isteyen AK Parti, seçim zamanında spekülasyonlara yer verilmemesi için bu adımın hızlandırılmasını istiyor.

SON ŞEKLİ ERDOĞAN VERECEK 

Listenin çok kısa zamanda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önünde olacağı fakat son şekli Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği öğrenildi.