BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,39
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

İşte HDP'nin seçimde alacağı oy!

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, partisinin seçim planlarıyla ilgili açıklamalarında anketlere göre HDP'nin oy oranının 11,8 olduğunu açıkladı.

Abone ol

HDP'nin yaklaşan Genel Seçimlerde alacağı oy oranı kaç? HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Çarşamba günü sürpriz bir şekilde Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile yaptıkları sürpriz görüşmeyle ilgili basına yaptığı açıklamada, partisinin seçim stratejisini, planlarını ve anketlere göre HDP'nin oy oranını açıkladı.

ANKETLER HDP'YLE İLGİLİ NE DİYOR?

Önder, kendisine yöneltilen 'anketlerin gösterdiği rakamlarla' ilgili soruya ise 'anketlerin HDP'nin 11,8 bandında olduğunu gösterdiğini, fakat yüzde 60 alsalar bile barajların asla demokratik olmadığını' ifade etti.Anketlere de güveniyoruz. Bizim 11,8 bandında olduğumuzu gösteriyor. Biz yüzde 60’da alsak bu barajlar demokratik değildir, her türlü demokratik zeminde mücadelemizi sürdüreceğiz.

"Z'YE KADAR PLANIMIZ VAR"

Bir muhabirin 'HDP seçime parti olarak girecek mi?' sorusuna karşılık olarak, Önder, partisinin seçime parti olarak gireceği yanıtını verdi. Başbak bir muhabirin ise 'Baraj için bir B planı var mı?' sorusuna ise 'Z'ye kadar planımız' var diyerek cevap verdi.

sirri-sureyya-onder.jpg

İşte o açıklamalar:

HDP parti olarak seçime gidecek.

Z’ye kadar planımız var, sadece B’ye kadar planımız yok. Biz partimize, çalışma gücümüze güveniyoruz.

Anketlere de güveniyoruz. Bizim 11,8 bandında olduğumuzu gösteriyor. Biz yüzde 60’da alsak bu barajlar demokratik değildir, her türlü demokratik zeminde mücadelemizi sürdüreceğiz.

ÖNDER'İN, KILIÇDAROĞLU'NUN 'AK PARTİ İLE İTTİFAK YAPIYORLAR' İFADESİNE CEVABI

Önder, geçtiğimiz günler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP için 'AK Parti'yle ittifak yapıyorlar' yönündeki iddiası için açıklama isteyen bir basın mensubuna "Ben bu iddiasını okumadım. Bu cümlelerle mi söylemiş?" sorusuna 'Evet' yanıtını alınca  "Ayıp etmiş. Biz bir siyasal partiyiz. Bu partinin geldiği noktada binlerce insanımızın kanı canı emeği var. Biz bunu değil AK Parti’ye hiçbir şeye kurban etmeyiz. Kendimize güveniyoruz. Emekçilerle inançlarla kurduğumuz ve daha da geliştireceğimiz güç birliklerine ittifaklara güveniyoruz." diye yanıt verdi.

GÖRÜŞME NEDEN 2 GÜN SONRA DUYURULDU?

HDP'li Önder, sürpriz bir şekilde gerçekleştirilen bu görüşmenin, basına 2 gün sonra duyurulmasının bir karartma olmadığını, parti politikası olarak kamuoyunu her şeyden haberdar etme ve şeffaf olma çizgisinde ilerlediklerini ifade etti. 

Önder', ayrıca bundan sonra gerçekleştirilecek görüşmelerde de medya ve basınla birebir paylaşıma girmeyeceklerini, fakat bu kararın bir gizleme amacından kaynaklanmadığını, aksine sürecin sağlıklı ilerlemesi için böyle bir ortak karar aldıklarını söyledi.