BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76
HABER /  RAMAZAN

İşte günün menüsü fırında sütlaç nasıl yapılır?

Ramazan ayının yedinci gününde iftar soflarınız için önerdiğimiz menüde tutmaç çorbası, kabak mücveri, tavuk nohutlu pilav ve cacık var. Sofranın tatlısı ise fırında sütlaç. Peki fırında sütlaç nasıl yapılır? İşte tarifi...

Abone ol

Türk mutfağının önemli tatlılarından biride sütlaçtır. Herkesin severek yediği tatlıların başında gelen sütlaç ilk akla gelen tatlarımızdandır.

İftar sonrası hafif tatlılar hem midemize hem damak tadımıza iyi gelmekte. Bu akşamı Fırında  Sütlaç ile şenlendirelim...

MENÜ

Tutmaç Çorbası
Kabak Mücveri
Tavuk Nohutlu Pilav
Cacık
Fırında Sütlaç
 

Malzemeler

        1 litre süt

       1 su bardağı şeker

      Yarım su bardağı pirinç

         3 yemek kaşığı buğday nişastası

           1 paket vanilya

         2 su bardağı su

        1 yumurta sarısı

     

Yapılışı

Pirinçleri nişastaları çıkana kadar bol suda yıkıyoruz. 2 su bardağı su ile pirinçleri haşlıyoruz. Pirinçler biraz sulu kalana kadar haşlama işlemini gerçekleştiriyoruz. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü vanilyayı ilave edip kaynatıyoruz.

Nişastamızı topaklanmaması için biraz sütün içinde güzelce eritiyoruz. Pirinçli sütümüz kaynamaya başlayınca eritmiş olduğumuz nişastayı şekerle birlikte sütlacımızın içine ekliyoruz. 15 dk daha birlikte kaynaktık dan sonra ocağımızın altını kapatıyoruz.

Isıya dayanaklı kaplarımızın içine sütlaçlarımızı döküyoruz. Yumurtanın sarısını biraz sütlaçtan ilave ederek inceltiyoruz ve kaselerimize biraz döküyoruz. Fırın tepsisinin içine soğuk su dolduruyoruz ve sütlaç kaplarını tepsinin içine yerleştiriyoruz. Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek şekilde olacak.

Tepsiyi fırının en üst rafına yerleştiriyoruz. 180 derecede sütlaçlarımızın üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

        

Buzdolabında soğuduktan sonra üzerine fındık veya tarcın dökerek servis ediyoruz.