BIST 9.059
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İşte Google Glass 2'nin satışa çıkacağı tarih

İlk Google Glass, gizlilik ve güvenlik sorunları nedeniyle rafa kalkmıştı. Google Glass'ın ikinci nesil versiyonu 2019'da satışa çıkacak.

Abone ol

Gözlükten ziyade kişisel bir asistan olan Google Glass, 2013'te piyasaya çıkmasının ardından, gizlilik ve güvenlik endişeleri ile yüksek fiyatından dolayı pazarda başarılı olamamıştı. Giyilebilir cihaz, akıllı telefon benzeri hands-free formatta bilgi gösterme amacı taşıyordu. Kullanıcılar internete sesli komutlar aracılığıyla göz atabiliyordu. 

Geçtiğimiz yıl, giyilebilir cihazın Google Glass Enterprise Edition adlı devam modeli piyasaya sürüldü. Bu model orijinal modele göre bazı iyileştirmeler sağladı, ancak aynı yüksek fiyatını koruyordu (1.500 dolar).

Üçüncü Google Glass modelinin önümüzdeki sene piyasaya sürüleceği söyleniyor. Google Glass 2 Enterprise Edition, FCC (Federal Communications Commission), MySmartPrice raporları tarafından onaylandı. Ancak gözlüklerin 2018'de raflara çıkması pek olası değil.

Liste, Google Glass 2'nin 4G desteği sunmayacağını ortaya koyuyor. W-Fi ve Bluetooth seçeneklerini kesinlikle içerecek. Tasarım açısından çok az değişiklik var, ancak pil ömründe ve kamerada bazı gelişmeler bekleniyor.